Last news in Fakti

26 Юни, 2016 13:51 1 694 2

Шулц пришпорва Великобритания

  • мартин шулц-
  • ес-
  • великобритания

Той иска страната да подаде документи за излизане от ЕС още във вторник

Председателят на Европейския Парламент Мартин Шулц призова Великобритания да подаде документите за излизане от ЕС още във вторник, съобщи „Bild am Sonntag”.

На този ден трябва да се състои среща на върха с британския премиер Дейвид Камерън.

Според Шулц евентуално забавяне на процедурата само ще доведе до „повече несигурност и ще застраши работни места“.

„Сега очакваме действията на британското правителство. Срещата на върха във вторник е правилното време за това“, заяви Шулц.

Повечето лидери на ЕС вече призоваха за бързо стартиране на преговорите за излизане на Великобритания.

Интересното е, че повечето от поддръжниците за Brexit във Великобритания призовават да не се бърза с активирането на клаузата за напускане.

ЕС вече излезе с изявление, че ,Великобритания може формално да активира действията на член 50 от Лисабонския договор,  както в писмена форма, така и само устно

Докато се водят преговорите обаче, Великобритания ще бъде обвързана с всички съществуващи вече закони и договорености в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пусни въздуха

    1 0 Отговор
    А бе, не разбра ли, че това не ти е покорната рая в България, водена от Винету! Щял да ги пришпорва, най-много среден английски пръст да получи като отговор!
  • 2 Коча

    1 0 Отговор
    Този брадат козел , що не си гледа жената а е тръгнал акъл да дава на по умни от него?
Новини по държави: