Last news in Fakti

26 Юни, 2016 17:34 4 856 3

Безпрецедентна крачка между партньори в НАТО

  • нато-
  • турция-
  • германия

Според „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ случаят с базата на „Луфтвафе“ в „Инджирлик“ e сериозен

Така не може! Така германският вестник „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ коментира забраната, която турското правителство на Реджеп Ердоган наложи на германски политици да посетят военната база „Инджирлик“. Според вестника това е безпрецедентна крачка между партньори в НАТО.

„От години Турция е труден партньор в НАТО. Случаят с базата на „Луфтвафе“ в „Инджирлик“ e сериозен. Заради арменската резолюция на Бундестага Ердоган очевидно е изгубил всякаква мярка. Да забраниш на политици от страна-партньор в НАТО да посетят собствените си войници е неприятелски акт...“, пише „Франкфуртер алгемайне цайтунг“.

„Дали зад това стои сметка, темперамент или егоцентризъм, остава тайна на човека, който се стреми към пълна власт в страната си и има повече приятели в това да празнува историческите победи на османците над християните, отколкото да мисли със съюзниците си за стабилизирането на кризите и конфликтите, които горят край Турция“, коментира вестникът. Сигурно е, че след потвърждението на забраната от външния министър Мевлют Чавушоглу Анкара не е заинтересована от тиха деескалация зад кулисите, както го е правила в други случаи. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пинко

    0 4 Отговор
    Когато
    Англия, Турция, Русия и САЩ се готвят за война срещу ЕВРОПА Април 2020, няма как да не се изплъзват лекинко от НАТО. Този процес е от 2 години, не от сега. Нормална крачка.

    Европа ще се дели като баница с късмети, това се знае и от Меркел и от всички ЕС глави. А Арабските "бежанци" са "настанени" от сега е ЕС за да помагат когато удари часът. Повечето от тях не са "клети подсмърчащи бежанци", а подготвени войници.

    Коментиран от #2

  • 2 аааааааа

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пинко":

    Яко те е напекло слънцето и мозъка ти е станал на боза.
  • 3 Оферта

    4 1 Отговор
    Е сега е момента турция да направи подобна на Англия крачка и да излезе от НАТО :) .Къде шотландци,къде кюрди ще обяват независимост.Все хубави и правилни събития.
Новини по държави: