Last news in Fakti

26 Юни, 2016 18:51 1 156 1

Испанска ирония: Десните печелят, но левите управляват?

  • испания-
  • ирония-
  • избори

На този етап фаворит за победа в изборите е Народната партия, но тя трудно ще формира мнозинство

Испанска ирония: Десните печелят, но левите управляват? - 1
Снимка: БТА/AP

Очертава се, че новият парламент ще е фрагментиран, колкото беше след последните избори през декември, съобщи France24. Шансове за места в 350-местния парламент имат четирите големи партии и шест регионални такива.

На този етап като победител се очертава консервативната „Народна партия“, която ще вземе около 120 места. Нейният естествен потенциален партньор в лицето на „Гражданите“ вероятно ще спечели не повече от 40 места. Това ще рече, че няма как да бъде образувано мнозинство.

За сметка на това изглежда възможно съставянето на лява коалиция. Радикалната партия „Подемус“ е на път да се превърне във водещото формирование в ляво, като вероятно ще спечели около 90 места. Класическата Социалдемократическа партия може да достигне 80 места.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 про

    0 0 Отговор
    Десните печелят но левите управляват.... Така беше и при Управлението на Орешарски ..Герб имаше най много гласове но беше сам...Тиквата постоянно повтаряше ....НИЕ БИХМЕ ВСИЧКИ..и правеше всевъзможни спънки на новото управление....Народната партия могат да да го поискат назаем да им разкаже Игрите на тези леви ...То ще е ВУВОЗЕЛИ ..ТО ЩЕ Е ПАВЕТА....ТО ЩЕ Е ТИКВИ....
Новини по държави: