27 Юни, 2016 00:45 1 186 1

Нагорни Карабах може да получи специален статут

  • нагорни карабах-
  • статут-
  • азербайджан

Това бе заявено от президента на Азербайджан Илхам Алиев

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев допуска възможността за предоставяне на специален статут на Нагорни Карабах, съобщи „Россбалт“.

„Нагорни Карабах никога няма да получи независимост. Няма как на историческите земи на Азербайджан да се създаде втора арменска държава. Колкото до статута на региона, това може да се реши за в бъдеще. Разбира се, че определен статут може да бъде предоставен“, заяви Алиев.

В думите си президентът визира Нахичеванската автономна република. Според него това е пример за предоставяне на автономия, без да има нужда от нарушаване на териториалната цялост на страната.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    1 0 Отговор
    така и кума лиса казала, че грозде било кисело , понеже не можа да стигне до него. Мечти ...