Last news in Fakti

27 Юни, 2016 13:36 1 476 0

Папа Франциск: Църквата трябва да поиска прошка от гейовете

  • папа франциск-
  • църквата-
  • лгбт-
  • хомосексуални-
  • гей

Прошка трябва да получат и всички други, които са маргинализирани

Папа Франциск: Църквата трябва да поиска прошка от гейовете - 1
Снимка АП/БТА

Папа Франциск заяви, че Църквата трябва да поиска прошка от хомосексуалните и всички останали, които е маргинализирала, съобщава АП.

На път към Ватикана в неделя, след посещението си в Армения, папата бе попитан дали е съгласен с един от най-верните си съветници, германският кардинал Райнхард Маркс, който по време на пресконференция в Дъблин, в дните след кървавата стрелба в нощен клуб в Орландо, заяви че църквата дължи извинение на гейовете за това, че ги маргинализира.

Франциск отговори с вариация на известния си коментар "Кой съм аз, че да съдя?" и повтори църковната доктрина, че гейовете не бива да бъдат дискриминирани, че към тях трябва да се подхожда с уважение.

Той каза, че има обаче случаи на политизирано държание от страна на хомосексуалната общност, което трябва да бъде осъдено като "малко обидно за останалите". Но заяви: "Някой, който е в това състояние, който има добра воля и търси Бога, кои сме ние, та да съдим?"

Мисля, че Църквата трябва да се извини не само на хомосексуалист, който е обидил, но също трябва да се извини на бедните, на жените, които са експлоатирани, на децата, които са принуждавани да работят. Трябва да се извини за благославянето на толкова много оръжия”, изтъкна главата на Римокатолическата църква.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА