27 Юни, 2016 15:31 1 569 2

Кървави сблъсъци в Сакраменто

  • сакраменто-
  • сблъсъци-
  • ранени-
  • сащ-
  • неонацисти-
  • бели националисти-
  • скинари-
  • протестиращи

Седем души са били намушкани по време на сблъсък между неонацисти и протестиращи

Кървави сблъсъци в Сакраменто - 1
Снимки АП/БТА

Сблъсъци между мирни демонстранти и представители на неонацистки движения в САЩ, окървавиха столицата на американския щат Калифорния в неделя, съобщи в. "Лос Анжелис Таймс".

Бели националисти и скинари, облечени в черно, пристигаха малко преди обяд в неделя за планиран поход, организиран от Традиционалистката работническа партия, известна като бял националистическа групировка.

Участниците в протеста срещу глобализацията и в защита на правото на свободно изразяване, както бе обявен от организаторите, бяха посрещнати пред сградата на парламента в Сакраменто от стотици протестиращи, които скандираха: "нацистка измет."Кървави сблъсъци в Сакраменто

Напрежението ескалира и сблъсъците започнаха почти веднага. За не мовече от 20 минути най-малко 7 души бяха намушкани.

Девет души са били хоспитализирани, а десетки други са се отървали само с натъртвания, ожулвания и порязвания.

"Те се нападнаха един друг без колебание", заяви пред вестникът един от контра протестиращите. "Това беше военна зона."

Организаторите на протеста обявиха, че са очаквали да се стигне до прояви на насилие, въпреки че никой не е търсел провокации.

Кървавото меле в Сакраменто дойде само няколко месеца след друга насилствена конфронтация между членове на групата Ку Клукс Клан и контра-протестиращи в парк Анахайм.

Инцидентът повдига въпроси за сигурността при провеждането на митинги, особено по време на продължаващата президентска кампания в САЩ.

Кървави сблъсъци в Сакраменто


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а така

    2 2 Отговор
    Скоро и там ша са запукат здраво
  • 2 Монго

    1 2 Отговор
    Очакваме комитета "България за Америка" да провери как се спазват човешките права на протестиращите.