27 Юни, 2016 16:43 8 508 40

Ердоган се извини на Путин за Су-24

  • владимир путин-
  • су-24-
  • реджеп ердоган

В Кремъл са получили специална телеграма от турския президент

Руският президент Владимир Путин е получил послание от турския държавен глава Реджеп Ердоган, в което той се извинява за свалянето на руския самолет Су-24, съобщи ТАСС.

Според пресслужбата на Кремъл в изявлението се казва, че Москва е стратегически партньор, с който турските власти не биха искали да развалят отношенията си.

„Ние никога не сме имали намерение или желанието да свалим руски самолет“, подчертава Ердоган.

Руският самолет Су-24 беше свален от турски изтребители край турската граница със Сирия през ноевмри. В резултата на това загина руски пилот.

„Ние се извиняваме и съчувстваме на страданията на семейството на руския пилот“, пише Ердоган.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    6 3 Отговор
    Реджеп Ердоган усети, че играта загрубя и взе единственото правилно решение. САЩ са далеко а Русия е почти на границата му. На този етап, само Путин мисли за мир.
  • 2 Монго

    2 3 Отговор
    Кобилкин и Деса-Стоян с новия си ник?
  • 3 да вай

    1 4 Отговор
    Султан R-дизайн да се извини в апогея на властта си, когато Турция ще стане изцяло президентска република??? Това ми намирисва на хакерски майтап! Човекът, който изнасили €$ със съчинени договорки - взе няколко милиарда (като Гърция) и им показа среден, а после обра всеки бежанец преди да стигне каналджията, като му обеща убежище ))) И тоя хитрец да се извини на онова кремълско джудже, че му гътнал пилота и самолета??? Пфхахахахаха - егати вица!!

    хакерската група "Майтапчийте" от Илиянци поемат вината за шегата и правят 10% намаление на нергилета...

    Коментиран от #5

  • 4 Петър Кимонов

    2 0 Отговор
    Е те тва е резултатът от сринатия туристически сезон... ;)
  • 5 Goro Lafchi

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "да вай":

    Новината я има във всяка медия,не вярвам да е фейк.
  • 6 стига бе

    4 0 Отговор
    Сега остава да се извини на баба Меркел и да получи безвизов режим. Така ще може да праща колкото си иска имигранти на които предварително се издават турски документи.
  • 7 Пинокио

    3 2 Отговор
    Почва да прозира защо "изненаданите в Лондон" си организираха излизането от ЕС. Скоро съвсем ще лъсне нещо предизвестено и обречено. Красноречиво, не като разпространяване на декларации, изявления и тем подобни въртешкаджииски словестни трикове, не значещи нищо.
  • 8 СССР

    6 2 Отговор
    Всички долнопробни центаджйи ще паднете в краката на този политически ГИГАНТ Владимир ПУТИН!!!
    Всички повтаряхте като папагали за евроатлантически ценности, а тези които ни давахте за пример първи избягаха (Великобритания)! Сега лазете по земята хлебарки такива!!! Американското икономическо робство е в разгара си, дано и от него успеят да ни освободят Руснаците! Бог да пази Русия! Бог да пази Путин!
  • 9 777

    4 1 Отговор
    Всички скоро ще се въртят на Путин,като танцьорки на пилон.
    Не се е родил още тоя дето ще победи руснаците и то на война.
    Американците стават смешни като си мислят че само те могат да хвърлят бомби,атомни бомби и то над цивилни райони.
  • 10 КГБ

    4 2 Отговор
    Дано Путин не се поддаде защото не е искренно! Този двуличник има нужда от пари защото скоро в Турция парите ще свършат и хората ще го убият с камъни! А пари в днешно време дават само "бедните фалирали Руснаци" А богатите англичани и американци са толкова стиснати че си бият задните части да не а..ат!!!
  • 11 onq s konq

    3 2 Отговор
    Дано някой не си мисли,че идеята за това турско извинение внезапно е осенила Ердоган и е плод на дълбокото му разкаяние относно инцидента със самолета!Всичко е плод на НЕСПИРНИ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ СОВАЛКИ от страна на специални емисари и от двете страни,като предварително е договорен както пътя на руския газ през Турция за Гърция,така и възстановяването на турския внос в Русия за милиарди.ДОРИ ВЕРОЯТНО ВЕЧЕ СА ПОДГОТВЕНИ ЗА ПОДПИС И СЪОТВЕТНИТЕ ДОГОВОРИ,така че тая телеграма е формалната част на нещата и некои хора дори ще се очудят как вероятно след броени дни всичко между двете страни като със вълшебна пръчица ще се случи изведнъж:)А повече от ясно е,че Ердоган за да сбъдне мечтата си за "Президентска Турция",трябва да хвърли на народа си определени икономически блага,които неминуемо ще се усетят със възстановяване на руския туристопоток и интензивната търговия с Русия.Та "всичко е пари,приятелю"-както е казал мъдрецът!

    Коментиран от #15, #19, #22, #26

  • 12 Goro Lafchi

    3 2 Отговор
    Не вярвам Путин да клекне от тази телеграма. Извинението трябва да е направено на "всеослушание", пред целия.свят+компенсациите. Някой под мен се е "напънал" някак си по американски да изпише много думи без да казва нищо смислено. Договори,приятелство,цена,бля,бля,бля. А как се е радвал на сваления самолет, и цирикал от възторг пред смелостта на турците. Ей, душички жалки!
  • 13 ПИШМАН ОСЪЗНАТ

    3 2 Отговор
    ЕДНО Е ЯСНО РУСКИТЕ РАКЕТИ СА ПО НАДЕЖДНИ ОТ НАТОВСКОТО ПВО
  • 14 Т-34

    2 2 Отговор
    Путин и Ердоган разбраха че се играе голяма сценари спрямо азия и изтока сащ и европа натиснаха турция да санкционира русия но не успяха но тези два ф-16 самолета са натовски освен турция патролират натовски граници и намериха този сценари да развалят отношенията по между тях но всичко излизза на яве недеите пишете глупости руски и други самолети винаги има нарушаване на въздушно пространство но няма свалени тука има гнило спрямо запада нешто не варви по техен план
  • 15 Бай хой

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Кви милиарди ве конь. Нали Русия беше фалирала и руснаците гладуваха. Друга директива ли ви спуснаха от козяк?

    Какво да се прави като образованието е сринато, а историята се фалшифицира и подрастващите няма от къде да черпят достоверна информация.
  • 16 бобиком

    4 0 Отговор
    Ще се извини я.Като ги няма основните платежоспособни туристи- руснаци тая година това знате ли къв автогол си вкараха турчолята с тоя самолет.Те руснаците не са като нас помияри гърците ни е..ат как си искат ние пак се завираме при тях.А руснака има гордост като то изгонят от една кръчма никога не се връща олратно просто я сменя с друга.Ние ги прогонихме от много тарикатлък после турците сега горките като няма къде да почиват отиват на изток то Дубай, Тайланд чак Виетнам им е дестинация за почивка.Та Ердоган може да е всякакъв но не и глупак усети накъде духа вятъра и че вече да се набутва на ЕС няма смисъл . че то как е тръгнало скоро няма да го има .
  • 17 Рамзес III

    1 2 Отговор
    Я как си мязат ?Като братя са ?Какво само се карат , но това е защото се обичат!!!
  • 18 ААА

    1 0 Отговор
    И това е много лоша новина за нас българите ,за съжаление.
  • 19 999

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Един път казах ,че ти си от така наречените класически фурнаджиски лопати а освен това си и доста елементарен в опитите си да се правиш на интересен на всяка цена с неща които изобщо не са разбираеми за твоят интелект.От човек които си изключва електрониката на колата за да пести от спирачки не може да се очаква много.
  • 20 бате Владо

    3 0 Отговор
    Късно е чадо, късно е, мандалото отдавна лопна. С тия изтормозени извинения няма как да мине номера, виж ако се бяха извинили малко след това можеше и да позамажат нещата, ама сега, само показват колко са жалки и в каква безизходица са
  • 21 шшш

    2 0 Отговор
    Нищо нова - очаквано действие ,когато ти мачкат тестиси в менгемето...
  • 22 ЕрдоПут

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    И аз доста се "очудвам" като ти чета безсмисленото многословие. Явно са бързали, като ти са го писали, а ти за съжаление не си успял да добавиш нещо от себе си или поне от коня, че да се посмеем повечко. А за лопатата - то си беше ясно ...
  • 23 onq s konq

    2 2 Отговор
    Ще изясня допълнително нещата ,щото явно тук има както бявноразвиващи се,така и бавноразбиращи.След инцидента Ердоган направи няколко благи опита за помирение,но Путин не му отговори.След като се срещна със Ципрас обаче и срещна положително настроение относно тръбопровода,осъзна че единствения му шанс е нормализиране отношенията му с Турция като трасе.Няма съмнение че руската "прошка" е била дадена на Ердоган много преди извинението му дискретно и лично от Путин естествено ,но ползите от сдобряването определено са много повече за Русия,защото газопроводът е жизнено важен за икономиката им в тия трудни години на ембарго и незапомнено ниски цени на нефтопродуктите.И нека да е ясно-не само самолет,но и много повече техника и жертви да имаше,нещата пак щяха да стигнат до тук.Защото икономиката е точна и безкомпромисна наука ,особено когато става дума за милиарди стокообмен и стратегически пътища на горивата.

    Коментиран от #25, #31

  • 24 загина руски пилот

    2 0 Отговор
    И аз мисля, че докато Турция не прати главата на R-дизайн в пакет с писмените му признания за съдействие на ИДИЛ по заповед на САЩ с всичката документация за продажбата на оръжие, покупка на нефт и лечение на терористи в турските болници собственост на дъщеря му - няма какво да помагаме на €вр€йската машина да си изпълни античовешките си планове над неверниците наричани от €вр€йСкият народ ГОИ (справка-интернет)!!!
  • 25 Монго

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "onq s konq":

    Бявно, бявно, колко да са "бЯвноразвиваши", колкото теб? Едва ли...
  • 26 раптор

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Добро оправдание... признавам! Хахаха! Жалките типове обаче винаги имат добри оправдания! Аз ще ти кажа истината каква е! Ердоган губи и е сдухал капаците! Заради това се извинява! Но това извинение няма да му помогне! Късно дойде! Прекалено късно! Турците ще го д...т! Покрай тях и много други! Великорусите сме във възход!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 onq s konq

    0 1 Отговор
    В потвърждение на думите ми относно ПРЕДВАРИТЕЛНАТА РУСКА ПРОШКА излиза и новината,че ГАЗПРОМ Е ГОТОВА ЗА ДИАЛОГ ОТНОСНО "ТУРСКИ ПОТОК".Няколко часа след извинението:)И ви казах-ВСИЧКО ОТДАВНА Е ИЗГЛАДЕНО И СЪГЛАСУВАНО МЕЖДУ ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ,ЗАЩОТО СТАВА ДУМА ЗА МНОГО ПАРИ ,но вие си знаете вашето.Ще добавя и още нещо,което никой няма да ви го каже:Нито Ердоган,нито Путин са желали подобен инцидент,но в края на краищата не са в състояние да контролират тотално подобни неща на най-ниско фронтово ниво .Случилото се обаче си е факт и ПУТИН БЕШЕ ДЛЪЖЕН ДА РЕАГИРА ПО ПОДОБЕН НАЧИН ,ЗАЩОТО ЦЯЛА РУСИЯ ГО ГЛЕДА В ОЧАКВАНЕ и ЗАЕМАНАТА ОТ НЕГО НАЙ-ВИСШЕ РЪКОВОДНА ДЛЪЖНОСТ ГО ЗАДЪЛЖАВА КАТО ПОЛИТИК!Естествено на хората/електората/ им трябва малко време за да се охладят страстите,след което ИКОНОМИКАТА пак поема нещата в ръцете си.

    Коментиран от #29, #32, #36

  • 29 ТИМ Варна

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "onq s konq":

    Катър, ти да не пиеш мъжки хормони, че тъй са пениш пред Джулая?!
  • 30 Овен

    2 0 Отговор
    От всичко това ще загубят само тъпите български г.золизци и най вече цяла България.

    Коментиран от #34

  • 31 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "onq s konq":

    Е ,нали вие Деса ,Кирчо ,и твоя милост,дълго и упорито обяснявахте ,как видите ли Русия нямала пари и за това спряла Ю.поток.
  • 32 Goro Lafchi

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "onq s konq":

    "Нито Ердоган,нито Путин са желали подобен инцидент,но в края на краищата не са в състояние да контролират тотално подобни неща на най-ниско фронтово ниво"
    Г-н кон, имате ли елементарно понятие от военно дело? Явно не! Значи според вас, ефрейтор Сабри Йълдъз мярнал един колхозник да лети и да се мота някакви си две минути в турско въздушно пространство. Решил да сподели това свое впечатление със сержант Махмут Топал, видиш ли би го пуснал в градска отпуска. Топалчо от своя страна наредил на двама въздушни субаи (офицери) да форкнат и да свалят комбайна на колхозниците.А Ердоган кротко похърквал до ханъмата без да има понятие низшите потури кви ги вършат. Много сте зле г-н кон.
  • 33 Неанонимен

    0 0 Отговор
    Няма нищо такова!Поредната руска партенка.Някой се извинявал на бл...вете!?Абе вие вред ли сте?
  • 34 Неанонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Овен":

    русоблизци изкаш да кажеш
  • 35 АзСъмБългарче

    0 0 Отговор
    Ега си турската наглост и безочие... След всичко изговорено пред теле-визии и книжни парцали да се изсвиняваш... То нали им е свиня свещенната животинка!
  • 36 Неанонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "onq s konq":

    Никакъв поток няма да има.Ни Южен, ни турски, ни гръцки.
  • 37 the true

    0 0 Отговор
    на Англичаните им писна от европростотията и довиждане. Резаците бяха навирили глави щото гъсти с хамериканците, но и на тях не им се получи поне за сега да разпалят етническа война из евросъюза и сега Ердоган насран се извинява. Русия се видя , че със санкции и без санкции не можеш да ги бутнеш и сега шах с пешката. Сега е време да се разправим както го правят братушките с циганските своеволия и да заживеем малко по-спокойно. Путин спечели за сега евала. русия е непобедима.
  • 38 Razbira4

    0 0 Отговор
    Англичаните свикнали всички да им играят по свирката, си мислеха,че всички ще им се молят да останат! А то какво стана, нямали сме търпение да се разкарат по бързо.Не стига, че внасят наполовина колкото другите, ами и с претенции.Русия както и Турция разбраха, че от гюролтията и кавгата никой не печели.
  • 39 7777777

    0 0 Отговор
    Хей конник, много политически прозрения на държавно ниво бе, явно си навътре в нещата, да вземем да те пратим в европарламента да ни оправиш, щото нашите политици не могат! Кажи откъде бедните руснаци имат пари да ходят по почивки из турските курорти, нали РУСИЯ е зле?
  • 40 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ИЗГУБИХА ТУРИЗМА И СЕГА ПРАВЯТ ПОЛИТИКА
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания