Last news in Fakti

27 Юни, 2016 18:06 7 229 18

Германия и Франция готвят супердържава вместо ЕС

  • ес-
  • реформа-
  • brexit
Германия и Франция готвят супердържава вместо ЕС - 1
Снимка: АП/БТА

Германия и Франция са договорили реформата в Европейския съюз, чиято основна цел ще бъде създаването на супердържава.

Това разкрива полската телевизия TVP Info. Медията се позовава на специален документ, изготвен от външните министри на Франция и Германия – Жан-Марк Еро и Франк-Валтер Щайнмайер. Документът от 9 страници е публикуван на сайта на телевизията. До момента няма официален коментар от Берлин и Париж.

Разпространението на документа става в навечерието на насрочената за вторник Среща на върха на Общността, на която ще се обсъждат резултатите от Брекзита.

Според полската телевизия самият Щайнмайер в понеделник ще представи реформата на ЕС на своите колеги от Вишеградската четворка.

Ако този документ бъде реализиран, то вместо Европейският съюз ще бъде създадена единна европейска супердържава, която ще зависи от най-силните европейски играчи, коментира полската медия.

Предвижданият от Жан-Марк Еро и Франк-Валтер Щайнмайерплан предвижда страните-членки да нямат собствен армия, собствени специални служби, свой Наказателен кодек и своя валута. Данъчната администрация и силовите структури също ще бъдат общи.

Страните-членки ще загубят контрола над своите граници, така и над политиката за прием на бежанците. За целта агенцията на ЕС за защита на външните граници Frontex ще получи разширени правомощия, постоянен щат и ново оборудване за изпълняване на поставените задачи.

В новия супер ЕС ще има обща външна политика и обща политика за издаване на визи.

Приемането от Общността на обща политика по въпросите за сигурността се обуславя от ролята на ЕС, която той играе в запазването на мира и сигурността не само на Стария континент, но и в света.

В бъдеще Общността трябва да играе по-активна роля в предотвратяването на конфликтите и защита на човешките ценности. Според полската телевизия това ще доведе до ограничачване на ролята на НАТО.

Германия и Франция готвят супердържава вместо ЕС

Германия и Франция готвят супердържава вместо ЕС

Германия и Франция готвят супердържава вместо ЕС

Германия и Франция готвят супердържава вместо ЕС

Германия и Франция готвят супердържава вместо ЕС

Германия и Франция готвят супердържава вместо ЕС

Германия и Франция готвят супердържава вместо ЕС

Германия и Франция готвят супердържава вместо ЕС

Германия и Франция готвят супердържава вместо ЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Adash

    1 1 Отговор
    Супер държава или супер окупация? Изглежда че амбициите на двете са по скоро за второто - да довършат работата на Наполеон и Хитлер по мирен път. Ако амбициите на тия найстина вървят в тази посока ще има и други които ще напуснат ЕС. Народите са различни - с различен език и различна култура и това е нормално. И се съмнявам че някои ще се откажат от културната си идентичност и държавна независимост. Да видим дали тия така наречени големи демокрации ще дадат право на референдум на малките - нас в БГ не ни питаха нито за НАТО нито за ЕС.
    За радост те помежду си не могат да се разберат - погледнете какъв цирк е ЕС днес - централа в Брюксел, Парламент в Страсбург, Общ език - френски, английски, немски?
    ЕС има добър замисъл и идея но изпълнение което се опира не на равноправие а на борба за власт и пазари.
  • 2 BGEU

    0 2 Отговор
    Алелуя, най после нещо което има смисъл. Първоначалния замисъл е такъв. Трябва да е ясно на всички че никой не те кара на сила. Няма смисъл да питат когото и да било, който иска кандидатства , който не иска моля EXIT
  • 3 пич

    1 1 Отговор
    То е ясно, че ликвидирайки се като самостгоятелност малките отделни държави и вливайки се в една общност те създават една голяма държава или наричано империя, кралство, царство, общност, съюз, .... Въпроса е в подробностите, а не в общите имена, защото подробностите - закони и прилагането им правят живота ад или рай, добър или лош. И ние се наричахме развито социалистическо общество, но истината бе, че си бе тясно партийна мафиотска диктатура на подставеното ни за Тато лице Яшар Кохари като министър председател. Родът Кохари ни е донесъл само загуби и пречки. Идеята за свръхдържава си е естественна, но то и ЕС се превърна в такова - има своя бюрокрация, която налага своите решения над отделните страни. Законодателството и е с предимство пред местните... На практика ЕС е свръхдържава обединение от останалите 27 вече страни. За да се питаме дали е добре или зле, трябва да знаем при какви закони би се живяло? А това няма как да узнаем предварително понеже и те се създават после и променят често от бюрократите досуш като нашите законодатели - постоянно ни натрисат своят кеф и постоянно объркват хората с нови капризи. И често са несправедливи и погрешни. Не се радвам на тази идея, понеже не зная какви биха били законите и. А поне от опита ми досега десетилетия, който седне на власт и натриса своят кеф, често и несправедлив за останалите.
  • 4 Ник

    1 1 Отговор
    Твърде радикално предвид настоящата ситуация. Не биха го направили просто защото ще доведе до нови Exit-и.
    В това има логика и може би е правилното решение стига да не се изкриви в определени меркантилни интереси. Това би било възможно само при равнопоставеност на партньорите, което изглежда невъзможно на този етап.
    Какво означава да нямаме собствена армия?
    Ако решат че основните военни ще са Германци и Французи - тогава въпросните държави ще имат собствени армии, а останалите не.- Шовинистичният елемент ще действа винаги!
    Това може да се реши само с равнопоставен брой единици от всяка държава и равен брой единици в общото командване...
    Като се има в предвид обаче омразата между някои от държавите в състава на ЕС, то няма как да се случи такъв проект.
  • 5 българин

    1 1 Отговор
    От сега е ясно , че суперкенефа няма да го бъде!!!Нас няма да ни питат много-много , но за щастие в Европа все още има народи които имат самочувствие и памет , която няма да продадат нито на немците , нито на франсетата за да угодят на болните амбиции на първите и напъните за величие на вторите!!!
  • 6 КАТЕГОРИЧНО НЕ..

    0 1 Отговор
    ДА ТОВА ЩЕ Е ВЪРХА НА ПРЕТОПЯВАНЕТО И ИЗТРИВАНЕ НА ВСИЧКО С КОЕТО ВСЕКИ НАРОД СЕ ГОРДЕЕ...А АНГЛИЧАНИТЕ НАЙ МАЛКО СА СЪГЛАСНИ С ТАКОВА БЪДЕЩЕ НАЛАГАНО ОТ РОТШИЛДОВЦИ....
  • 7 геле

    1 0 Отговор
    и какви ще бъдат заплатите и пенсиите в тая супер държава,че да си налегаме парцалите и да не бегаме от тук
  • 8 НЯМА НИЩО СЛУЧАЙНО

    1 0 Отговор
    АЙДЕЕ КОНЦЛАГЕРА ЕВРОПА СЕ СТРОИ ПО ПЛАН.АНГЛИЧАНИТЕ САМО ША ГЛЕДАТ СЕИРА НИ.СЯ ВЕЧЕ ЗАГАЗИХМЕ.....
  • 9 1234

    1 1 Отговор
    Това е то замисъла на ЕС,Англичаните успяха да се изнижат в последния момент.Такава е европейската политика по настоящем.Който разбере изчезва,а другите гои.Лъжат ни мамят ни докато влезем в капана.затова там ще е последния бой и Господ ще оправи работата накрая!
  • 10 the evil lord Darth Vader

    1 0 Отговор
    Съвети от непремерен идеализъм на неподготвени хора жадни за власт и мъст и потери не ни трябват!
  • 11 Ярослав Станчев

    0 1 Отговор
    Абе немци и французи кога са мелили брашно заедно???До сега в историята няма такъв случай,няма и да има.Иначе някой казваха,че СССР е лош съюз,а Германия и Франция правят точно това.Съюз с една партия-парите и една власт-на силния.Който не е съгласен се маха-УК,който не е съгласен,но не може да се махне да си търпи последствията,а който нищо не може да направи,защото вече е продаден и описан само търпи-България.
  • 12 shakespeare

    1 0 Отговор
    Е те това може да ни оправи - ако ни приемат и ако нашите управници не ни "спасят" от тиранията и по високите доходи !
  • 13 jekov

    1 0 Отговор
    абе тоя документ защо е на английски??? Нали уж е от германец и французин писан???
  • 14 нов световен ред

    2 0 Отговор
    Всички супердържави(империи)накрая се разпадат с гръм и трясък и от тях остават само пепел и спомени........за справка - досегашната история.
  • 15 Рамо Рамо

    2 1 Отговор
    Чекайте бе ами държавата Ромелия къде щя бъде.
  • 16 onq s konq

    0 2 Отговор
    Дето са ромите,там е и Ромелия
  • 17 опа

    1 0 Отговор
    Верно си е. Например исторически Цезар, където е минел е казвал - Дойдох, видях, победих. Само, като е дошъл в България е погледнал кво става и втрещен е промълвил - Дойдох, видях, откачих - тия не са наред, бегам! И виждайки този велик народ как скотски живее и си подарява всичко на безценица, как работи за заплата по-ниска от за храна, от този ден Цезар е прозрял, че не е нужно, да обходиш света, за да си велик, достатъчно е да работиш до пенсия тук, за да си божественно....тъп.
  • 18 Катеначо

    0 0 Отговор
    Всичко, което ограничава ролята на НАТО ме радва. Какво значи обаче думата ограни4а4ване (според последното изречение)? Според мен значи едновременно "ограничаване и изчанчване"... :)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания