Last news in Fakti

27 Юни, 2016 19:02 1 505 0

Вече натискат за оставката на Юнкер

  • жан – клод юнкер-
  • оставка-
  • ес

Счита се, че той не е направил достатъчно за задържането на Великобритания в ЕС

Вече натискат за оставката на Юнкер - 1
Снимка: БТА/AP

Председателят на Европейската комисия Жан – Клод Юнкер е изправен пред призиви за оставка след новината за излизането на Великобритания от ЕС, съобщи „Блумбърг“.

Според външният министър на Чехия Любомир Заоралек, Юнкер е трябвало да направи повече за задържането на Обединеното кралство като член на Съюза.

„В момента не виждам председателя на ЕК да е правилният човек за този пост. Това обаче не е проблем само с Юнкер. Проблем е на европейските елити като цяло“, заяви Заорлек.

Подобно е мнението и на други представители на европейски правителства. В същото време германският канцлер Ангела Меркел изрази увереност, че Юнкер ще има принос в развитието на Съюза.

„Комисията не е свиквала този референдум. Изводите трябва да се направят от тези, които го свихака. Ние работихме за създаване на условия за честно споразумение“, заяви говорителят на ЕК Маргаритис Схинас .

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: