Last news in Fakti

27 Юни, 2016 19:15 2 077 0

Великобритания не бърза към Brexit

  • великобритания-
  • brexit-
  • ес

Това ще бъде направено от следващия премиер

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън обяви, че на този етап член 50 от Лисабонския договор няма да бъде активиран, съобщи Sky News.

В изявление до британския парламент Камерън заяви, че ще уважи резултатите от референдума, на който британците решиха, че искат страната им да излезе от ЕС. Задействането на клаузата за излизане обаче ще бъде оставено за следващия британски премиер. Камерън вече обяви, че ще напусне поста си през октомври.

„Няма съмнение, относно резултатите в референдума. Ние сме съгласни, че те трябва да бъдат приети. На този етап британското правителство няма да задейства Член 50. Преди това трябва да определим какъв вид отношения ще имаме с ЕС. Правилно ще е тези въпроси да бъдат решени от следващия премиер. Опитах се да разясня това на Европейската комисия и Европейския парламент. Това е наше суверенно решение. То може да бъде взето само от Великобритания“, заяви Камеръмн. По-рано днес той проведе разговори с председателя на ЕК Жан – Клод Юнкер.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: