Last news in Fakti

28 Юни, 2016 13:14 4 059 5

Великобритания да не си прави илюзии

  • германия-
  • ангела меркел-
  • великобритания

Ангела Меркел заяви, че страната няма как да се ползва от облагите на ЕС след излизането си

Германският канцлер Ангела Меркел предупреди Великобритания да не се надява, че ще може да запази преимуществата от членството в ЕС и след излизането си, съобщи „Bloomberg”.

“Ние сме сигурни, че подобен принцип няма да се използва по време на преговорите. Трябва да има и ще има осезателна разлика между страна, която е член на ЕС и такава, която не е. Не трябва да има каквото и да е недоразумение по условията, посочени в европейските договори за случаи като тези“, заяви Меркел. Тя допълни, че в момента не се водят тайни преговори за бъдещето на ЕС.

Според нея трябва да се избегне възможността за създаване на ефект на доминото след излизането на Великобритания.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 края на мача

    1 3 Отговор
    Искат да покажат Великобритания за пример пред всички останали страни членки и да елиминират бъдещи "изходи" от €$ -

    "внимавайте какво гласувате, защото ако решите да излизате ние ще ви изгоним преди да сте излезли!!!"

    Това в обратен стил:
    "Уволнен си!" - "Не можеш да ме уволниш, защото напускам!"
  • 2 nkavrakov

    0 0 Отговор
    Европейският съюз е изкуствено създаден и поради тази причина няма предпоставки да съществува дълго .
    Разликата между Европейският съюз и Америка е в това че Съединените щати са исторически изградени с цената на много кръв и грешки.
    В европейският съюз едни народи създават и се трудят за сметка на други без да се дава правото на дадена държава да фалира предвид сгрешената си политика и кражбите на политическата класа.
    Великобритания избра да напусне защото тя е една от държавите които са колонизирали света и там народа не спи.
    Това какво разправят о телевизиите са пълни глупости защото ги е страх да не се разпадне целия съюз.
    Най е сладко да бъркаш в европейските пари и да се краде на поразия,а така не се градят блага и просперитет на обществата.
    Има огромна пропаст между богатата политическа класа и народа която няма да бъде премахната.
    В живота и природата всичко противоестетствено се елиминира.
    Началото на разпада е дадено .
    Държавите които имат силен и честен народ ,трудолюбив с изградени ценности и чувство за национални интереси не им трябва европейския съюз.
    За съжаление България,в която живее един народ свикнал да лъже ближния си ,с далавераджиисйкия начин на живот и крадливите политици не е от тях.

    Коментиран от #4

  • 3 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    ТАЯ ДЪРТА КОТОРА МЕРКЕЛ РАЗОРИ ЕВРОПА! ДАНО ГЕРМАНСКИЯТ НАРОД ПО СКОРО Я МАХНАТ !
  • 4 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "nkavrakov":

    Странен пост. Все едно е писан от петокласник-зубър, който иска да се докаже пред госпожата си, колко е в час със световните дела. "Произведението" има някои принципно правилни препратки, но в крайна сметка е много разглобено и не показва мисъл, а само възможност за цитиране и детски наивитет.

    "Държавите които имат силен и честен народ ,трудолюбив с изградени ценности и чувство за национални интереси не им трябва европейския съюз."

    - Светът не е затворена система! Колкото и да си силен, си зависим от останалите. Точно съюзите помагат на силните да са още по-силни, отварят врати, дават им възможност да извиват ръце, да налагаш своите интереси и т.н. Напуснеш ли го е за сметка загубата на влияние, интереси, пазари, лобита. Всъщност балансът е много крехък и винаги е за сметка на нещо. GB нарушиха баланса, да видим каква ще им е ревносметката.

    Коментиран от #5

  • 5 Какино Тане

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Е, какво може да стане?!
    САЩ осъдиха най-големия производител на автомобили за милиарди, които ще им напълнят хазната. Накараха €$ да хвърли милиарди € за фалита на Гърция и за бутафорен договор, за бежанската криза в Турция. Прецакаха проекти за милиарди - газови и атомни. Заеха позиция срещу Турция с подкрепата си към кюрдите...
    Brexit-a е начин да спасят жидомасонската си родина преди да са се хванали за гушите с ватенките, които пък си залепиха гърба с Китай...
    Ми те нещата са известни, само трябва да ги разтълкуваш - вероятно ще разменят Сирия за Крим и Донбас - така краварската колония Саудиска Арабия ще поеме контрола, а рубашките ще си строят тръби и мостове в Украйна - какво толкова трудно за разбиране има??!!
Новини по държави: