Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Юни, 2016 15:39 1 948 12

Порошенко: Русия е агресор и окупатор

  • петро порошенко-
  • русия-
  • украйна

Той призова за прекратяване на огъня в Донбас

Порошенко: Русия е агресор и окупатор - 1
Снимка: БТА/AP

„В Донбас трябва да се установи пълно и трайно прекратяване на огъня.“ Това заяви украинският президент Петро Порошенко пред Върховната Рада по повод деня на конституцията, цитиран от UNION.

“Русия, която е страната – агресор и страната – окупатор, трябва да оттегли всички свои войски от украинска територия. Представителите на мисията на ОССЕ трябва да имат пълен достъп до проблемните райони на Украйна“, заяви Порошенко.

Според него трябва да има разоръжаване на всички незаконни групи в Донбас.  

Той още допълни, че за да се направят изменения по конституцията трябва да се изяснят предварителните условия, най-вече в сферата на сигурността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бако

    2 2 Отговор
    Русия никога няма да отстъпи от териториите които някога законно са били нейно владение, нито ще изтегли армията си от Украйна, нито ще признае наличие на руски войници там. Избийте си го от краварските мозъци. Путин е горд лидер и дори санкциите да вкарат Русия в криза, няма да върне Крим.
  • 2 Бате Цецо

    1 0 Отговор
    Решението е просто - Дайте автономия на Донетската република и няма да има нужда от военен конфликт и външни намеси.
  • 3 klp

    2 2 Отговор
    Абе тоя Путин като е горд лидер да вземе и Аласка територия която е била законна на Русия някога да го видим КОЛКО Е ГОРДДДД
  • 4 раптор

    1 2 Отговор
    Нали се договориха, че Русия е страна агресор? Какво има да го повтарят? Като лъжата, която като се каже 1000 пъти и става истина... е на това могат да се надяват! Колкото до нас, ние не се виждаме като агресори в ни най-малка степен! Само като видя колко врагове имаме! Тайни, явни... Смитаме ги лека по лека! НЯМА ЯДОВЕ! Слабаци са всички!
  • 5 раптор

    2 2 Отговор
    И да не ми обяснява някой, че ние съзнателно сме си ги направили! НЯМА ТАКОВА НЕЩО! Проблемни сме на всички, защото сме силни, независими и се отличаваме коренно от повечето! Дори от братята българи... които се явяват едни от най-големите ни предатели! Мисля, че може да се заключи математически... Не се сърдим, все пак българите ежедневно предавате самите себе си за глупости! Виждам го всеки ден!
  • 6 Хомот

    2 2 Отговор
    Украйна е най-големия провал на хуйло на голямата сцена. Една страна, която беше изцяло съветизирана през годините на голямата тоталитарна хипноза. От страна под тотална енергийна, военна и идеологическа зависимост от масква се превърна, в страна която не искат и да помислят за руски и евразийски начин на живот, в страна която европейския избор и модел е вече необратим.

    Коментиран от #7

  • 7 Goro Lafchi

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хомот":

    Също,като Македония. И вероятно с нейната съдба.
  • 8 kcaniba

    0 2 Отговор
    Парасенко да си сложи паметника на ленин в двора, че да се сети, що е Украина, от къде е , за що е. и на къде е!!!!)))
    20 млн човека не можеш да ги спреш бре памперс!!!
    Рус Киевска, Новгородска или Императорска си е Рус!!!
  • 9 стоян георгиев

    2 1 Отговор
    истината боли ,особено ги боли руските тролове тук ангажирани да я прикриват!

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Чаве катърско

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Ами ела по морето да питаш в натура украинските тролове с деца и родители, да те видим, какво ще кажеш тогава - вече ги има доста и ще идват още!!!
  • 11 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Ооо Деске, стига си бълнувала руски тролове. Не ти ли станаха нещо никовете множко? Тука в един пост беше зададен въпрос: срещу кого се биха анличани и османци по време на Кримските войни? Срещу руснаци или срещу украинци? Та да знаем де, чий е Крим. Виж там какво ще ти кажат от Козяк по въпроса...
  • 12 Бай хой

    0 0 Отговор
    „Силата на Русия може да бъде подкопана само чрез отделянето й от Украйна. Украйна трябва не само трябва да се отдели, но и да се настрои срещу Русия, да се раздели нацията на две, а след това просто да се наблюдава как брат убива брата. Ето защо ние трябва да намерим и подхраним предателите измежду украинския националистически елит и с тяхна помощ да променим ситуацията до такава степен, че украинците да намразят всичко руско. Всичко останало е просто въпрос на време“. Имате ли представа кой е формулирал тази политическа концепция? През втората половина на XIX век това прави пруският „Железен канцлер“ Ото фон Бисмарк!
Новини по държави: