Last news in Fakti

28 Юни, 2016 18:51 1 822 0

Режат Лондон от ЕС съвета

  • великобритания-
  • ес-
  • среща на върха-
  • brexit-
  • доналд туск-
  • лидери

Председателят на ЕС предлага среща на върха, на която да се обсъди бъдещето на съюза

Режат Лондон от ЕС съвета - 1
Снимка АП/БТА

Председателят на Европейския съюз Доналд Туск предложи 27-те страни от ЕС да проведат среща на върха през септември, на която Великобритания да не присъства, съобщава "Straits times".

Туск заяви, че лидерите на държавите членки се нуждаят от време за подготовката на тази среща, на която ще бъде обсъдено бъдещето на съюза.

"Ще предложа да проведем неформални срещи с лидерите на страните от ЕС през септември, защото имаме нужда от няколко седмици, за да се подготвим. Може би най-доброто място ще бъде Братислава", каза Туск, като насочи вниманието към столицата на Словакия, която тогава ще поеме ротационното председателство на Съвета на ЕС.

Във вторник Европейският парламент призова Великобритания да задейства процеса по излизането си от ЕС възможно най-скоро, след шокиращите резултати от референдума, на който британските избиратели гласуваха да напуснат съюза.

"Волята на хората, трябва да бъде изцяло и напълно спазена, като се започне с активирането на член 50 от Договора от Лисабон възможно най-скоро", се казва в резолюция, одобрена от 395 от депутатите на извънредно заседание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА