29 Юни, 2016 10:04 3 453 30

Джон Кери: Великобритания може да остане в ЕС

  • brexit-
  • великобритания-
  • ес-
  • сащ-
  • джон кери
Джон Кери: Великобритания може да остане в ЕС - 1
Снимка: АП/БТА

Излизането на Великобритания от състава на ЕС, за което на референдума миналия четвъртък гласуваха 52% от британците, може и да не се състои, съобщава АП.

Съществуват различни пътища за това страната да остане в ЕС, смята държавният секретар на САЩ Джон Кери.

„Аз смятам, че има различни пътища“, заяви Джон Кери на Фестивала на идеите в Аспен в отговор на въпрос, може ли Лондон да направи „крачка назад“ след референдума.

„Като държавен секретар на САЩ, аз не искам британците да излизат от ЕС. Това би било грешка. Съществуват различни пътища“, отбеляза Джон Кери.

Той не пропусна да сподели и впечатления от последната си среща с британския премиер Дейвид Камерън.

Според Джон Кери, Камерън се чувствал неспособен да започне преговори по нещо, в което не вярва и за което си няма идея как да подходи. Кери каза, че има средства, чрез които решението за Брекзит може в крайна сметка да бъде преобърнат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    4 2 Отговор
    Да вие никога не се интересувате и не зачита те какво иска един народ а правите какво ви е угодно на вас, това го знаем няма смисъл да ни го напомняте.
  • 2 блядко

    2 5 Отговор
    А-а-а-а, не така. Икам ЕС и НАТО да се разпадат вече. Мечтая го от момента когато ни учеха в училище, че запада е много лош и там ядат хора.
  • 3 Сори

    3 3 Отговор
    E Гн Кери Бъркате Англия с България...Тук в България може да правите каквото си искате назнчавайки послушни ТИКВИ МАРИОНЕТКИ чрез САЩ с майдани и всякакви изборни манипулации....И НЕ ЗАБРАВяЙТЕ ЧЕ САЩ Е БИЛ КОЛОНИЯ НА АНГЛИЯ...

    Коментиран от #4

  • 4 Сульо

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сори":

    Хахаааа, САЩ е бил колония на Англия. И кога е било това?? Ей, нова история ще измислите вече бееее.....

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Бай хой

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Сульо":

    Неграмотен си като гербаджия. Прочети малко за декларацията за независимост- "Декларацията за независимост на САЩ е документ приет от Континенталния конгрес на 4 юли 1776 г., обявяващ, че Тринадесетте колонии, които са във война с Великобритания от повече от година, вече не са част от Британската империя, а са „свободни и ..." Уикипедия

    Коментиран от #7

  • 6 лицемерие

    3 2 Отговор
    Чакай сега----НАЛИ все ни учите че референдумите са вишата форма на демокрацията------а сега имало някакви начини?!!????!!!------нещо ми изглежда на мошеничество...-това "предложение" от Кери.Май заради "троянският си кон" в Е.С. са готови да плювнат на основните демократични ценности-на които същият САЩ ни учи........
  • 7 гого

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    ''Неграмотен си като гербаджия. '' - ха ха ха :)
  • 8 Монго

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Сульо":

    ооо, свещенна простота...
  • 9 Сульо

    3 1 Отговор
    Държавата САЩ е създадена на 4 юли 1776 г. и винаги е била независима. Всичко друго са увъртания и изопачаване на историята.

    Коментиран от #13, #16

  • 10 солженицин

    0 0 Отговор
    Естествено че може да остане! Даже плана вече е в ход . Европейските лидери подканват GB да задейства чл 50 но те няма да го направят поне до септември. През това време ще се прецизират ползите и вредите и чак тогава парламента ще гласува!
  • 11 гражданин на България

    3 1 Отговор
    Ако искат да останат ще трябва да си плащат. Никакви отстъпки повече!
  • 12 Goro Lafchi

    0 2 Отговор
    GB ще остане в EU,доколкото е наистина в ЕС. Всичко е парлама-мижи да те лАжем.
    П.П. Колониалните империи винаги ще имат нужда от колонии. А България е...?
  • 13 Сори

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Сульо":

    Толкова много филми издаваха за освождението на Американския народ от Английските колонизатори...Един от тях е ПАТРИОТ с участието на Мел Гибсън... Трябва да си много тъп за да разбереш какво става...в сценариите... Между другото Ав стралия продължава по статут да е колония на Англия...

    Коментиран от #24, #25

  • 14 про

    2 0 Отговор
    КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА....
  • 15 Goro Lafchi

    0 2 Отговор
    Интересно ми е Кери, като какъв казва кой, как и защо може да остане в ЕС. Основател на ЕС ли се явява, член ли е на ЕС, какъв се явяв?
  • 16 Goro Lafchi

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "Сульо":

    Пък са ти и сложили +
  • 17 тук

    0 1 Отговор
    като техен партньор, не е първия политик който се изказва за оставане в ЕС :)

    Коментиран от #18

  • 18 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "тук":

    „Като държавен секретар на САЩ, аз не искам британците да излизат от ЕС. Това би било грешка. Съществуват различни пътища“, отбеляза Джон Кери."
    И как по-точно ти партнира Кери в ЕС? Държи ти го докато си в WC-то ли?
  • 19 1234

    1 2 Отговор
    Значи ,веднъж ще гласуват ,че ще излизат,а после може и да не излязат.При нас какво се получи:Кунева предложи да спрем АЕЦ Козлодуй и после не можем да си пуснем реакторите дори и да са най добрите и обезопасени в света!?Това какво е??Не е ли двоен стандарт,ако беше за Англия и южен поток щеше да се построи,и АЕЦ Белене щеше да работи вече,ама за нас не може.Като ще е тъй ебавам ви ЕС ,ЩЕ ИСКАМ РЕФЕРЕНДУМ ДА ИЗЛИЗАМЕ ОТ ЕС И НОТО..Особенно от НАТО,това е терористична военна организация за задоволяване на имперските интереси на САЩ.

    Коментиран от #20

  • 20 стани стани юнак балкански

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "1234":

    КОЙ ти пречи да искаш? Може да искаш и всички българи да работят отново за 50$ но никой /освен теб / не го иска!!!

    Коментиран от #21

  • 21 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "стани стани юнак балкански":

    Не ти ли е неудобно да се гавриш със символите на Българските възрожденци. Като не ти харесва Българщината беж в анадола, пътя е свободен и там освободители не са стъпвали. Мекере османско.

    Коментиран от #23

  • 22 киро

    2 0 Отговор
    Бе тоя Джим Кери е голем комик бе !
  • 23 стани стани юнак балкански

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Бай хой":

    Пътя на "станалите" Балкански юнаци често е завършвал в анадола! Това е така защото както преди така и сега винаги са защитавали Българщината! Не случайно всеки Български гражданин знае имената на десетки и стотици борци за свободата на България !

    Проблема ни е че руските мекерета си развяват коня и никой не им търси сметка!

    Коментиран от #27

  • 24 Сульо

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "Сори":

    Австралия е колония (доминион) на Короната, не на Англия. Няма да ти кажа коя е огромната разлика.
  • 25 Сульо

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "Сори":

    Австралия е колония (доминион) на Короната, не на Англия. Няма да ти кажа коя е огромната разлика.

    Коментиран от #26

  • 26 Сори

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Сульо":

    Я колко си знаел а се правиш че не разбираш световната история...за да дразниш останалите ...И каква е голямата разлика ...Че има собствено самоуправление..че има същия статут като Шотландия и сев. Ирландия и че е в рамките на Британската общност...Наскоро имаше референдум в Австралия по повод на ,,Британската корона " Австралийците гласваха за оставането в Брит общност...т. е за старото положение.....

    Коментиран от #28

  • 27 ГЛОДОМОР

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "стани стани юнак балкански":

    Прав си !Няма наказан руски шпионин в българия!А руски Мекерета както се казва под път и над път!
  • 28 Американска мечта

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Сори":

    Членството на Австралия и другите БИВШИ доминиони на Великобритания в Британската общност, която вече не и британска общност, а Общност на нациите, е предимно формален акт. Британската кралица е формален суверен и държавен глава. Нищо повече! Има някои дребни права и привилегии и церемониални функции. По-важно е самото членство в Общността на нациите, тъй като това са огромни територии с достъп до техния национален пазар без мита, гражданите на Общността на нациите могат без проблем да се заселват в коя да е от страните от общността без визи и ограничения... А и става дума за влияние, защото страните са обединени от английския език, обща имперска култура, литература, история, взаимни връзки и т.н.

    САЩ винаги са били независими от самото си създаване като Съединени Американски Щати, но са обединение на бивши колонии, а колониите са зависими от техния суверен - Империята. Причините за успеха и независимостта на САЩ са няколко:

    - отдалеченост на колониите,
    - финансови проблеми на всички европейски правителства, които не са могли да финансират продължителни войни за придобиване на колониите,
    - слабост на другите противници на американския континент - Испания,
    - много силна европейска емиграция от европейския континент и то от, преди всичко, страни, различни от Испания и Португалия.

    На практика емигрантите са били все от страни, говорещи английски или немски. Емиграцията е постоянна и усилена, защото Европа е чест свидетел на глад и военни конфликти, разоряващи големи райони от континента, а и от един момент нататък Новия свят се очертава като привлекателна възможност човек да си потърси щастието. Англоговорящите бивши колонии успяват да интегрират цялото това ново население и то така, че за много кратко време френските владения са придобити от новата държава, а редица испански владения са завладяни със сила.

    Коментиран от #29

  • 29 Goro Lafchi

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Американска мечта":

  • 30 чичо пичо

    0 1 Отговор
    Те Англичаните са си играчи. Те знаят как да клатят света. Ами ние до кога ще търпиме Руските подлоги у нас, които служат на Русия повече от век в ущърб на националните ни интереси??? Трябваше да са в пандиза или емигрирали в Русия още на 10 ноември, а то какво стана?, те станаха пак богаташите и мутрите в страната и всичко това е по план режисиран от ДС и КГБ!!!! На запад имат най-много 2 партии, а тук ДС и БСП под ръководството на КГБ създадаха над 100 умишлено.Така е мили деца- с Пражка пролет и лъжи не става. Трябваше да има възмездие след 10 ноември за комунягите и никога да няма БКП или БСП в тая държава!!!! И на запад има социалисти, ама те нямат нищо общо с нашите изкривени проруски болшевишки БСП социалисти!!!! Нашите са колония на Русия създадена и управлявана от Казачата далече преди 1944 г.