Last news in Fakti

29 Юни, 2016 16:32 3 132 35

Русия сваля ограниченията за туризъм в Турция

  • русия-
  • турция
Русия сваля ограниченията за туризъм в Турция - 1
Турски плаж. Снимка: АП/БТА

Президентът Владимир Путин поръча на правителството да започне преговори с Турция за възстановяването на търговията и отпадане на ограниченията в сферанта на туризма, предаде ТАСС. От своя страна правителството в Анкара ще трябва да предприеме допълнителни усилия, свързани със засилването на сигурността за руските туристи, които изберат да пребивават в Турция в контекста на терористичните актове в Истанбул.

Путин говори на правителствено заседание, след проведения телефонен разговор с турския президент Реджеп Ердоган, с когото се договориха за лична среща.

Лидерите на двете страни са се договорили за среща на външните министри на Русия и Турция, която ще се проведе на 1 юли в Сочи по време на заседание на Съвета на министрите на външните работи от Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество.

Според представител на Руския съюз на туристическата индустрия първите руски туристи могат да пристигнат в турските курорти седмица след отмяната на санкциите.

Първите прогнози на руските туроператори, че стотици хиляди руснаци ще могат да посетят Турция още през тази година. През предишните години руските туристи в Турция са били межзу 700 хиляди и 1 милион.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хммм

    5 0 Отговор
    Още трябваше да го оставят да се набълбукат, така няма да "излекуват" султана !
  • 2 Монго

    2 2 Отговор
    Русия води хибридна война...,с нас (ама тя не знае). Тепаме всеки турист дошъл от изток от Киевска Рус. Това Нижни Новгород, Московия, Поволожието (тия половци с Осен-Асан-Асен-ова жилка, и техната верица, ми Крим, оххх тези вежливи зелени човечета. Абеее, всички под ножа, така каза чичко Сорос.
  • 3 Mercedes-Benz

    2 0 Отговор
    Тия руснаци много лесни бе, след едно "извинявай" и клекнаха. Язък за пилота и останалите дето загинаха покрай него, фесовете свалиха самолет, а сега пак ще печелят от туризъм. Ехх Путя Путя... толкова ли сте зле икономически вече, че прощавате с лека ръка, само и само да вкарвате пак турски боклуци...

    Коментиран от #7

  • 4 кроко

    2 0 Отговор
    Много дупедавско решение, ама те самите руснаци няма да искат да ходят там. Първо зара ди терористичните актове, второ заради гордостта си. Ще минат годинки докато се върнат нещата в префишните им размери.
  • 5 Руснака

    3 0 Отговор
    Яд ме е че с едно извинявай и тия двуличници пак ще се оправят! Ужасс!
  • 6 onq s konq

    3 2 Отговор
    Май русофилите отказват да разберат че Русия е на ръба на разпада си по икономически причини и тоя газов коридор през Турция е жизнено важен за тях?!А истината си е,че чрез дипломатите си Русия буквално се е помолила на Ердоган да поиска въпросната прошка за пред света,че да тръгнат работите!Ходели "богатите руснаци" по световните курорти и хич не им е било на "оная работа"...Да-ходят и пилеят сериозни пари,но колко са те?2-3-4% от близо 150 милионна Русия!Ам "останалото мужик"?...Дето яде веднъж на ден борш и то от обелки от картофи!:)

    Коментиран от #8

  • 7 666

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Mercedes-Benz":

    Mercedes-Benz чудесно изопачаваш нещата. Опитът си личи.

    кроко руснаците ако си забелязал са с по-странно мислене. Не им пука за атентатите. Където каже Путин там ще почиват. Ако им каже да почиват в Ада, ще почиват там. Това си пролича и миналата година, когато каза, че България е вражеска държава....

    Някой води ли статистика колко фирми фалираха миналата година? Някой сеща ли се колко хора тази година заложиха коли и апартаменти, с надеждата за хубав сезон и ново начало? На някой пука ли му, че тези хора се блъскат по 16 часа на ден, за да изкарат колкото да преживеят до следващия сезон? Давате ми за пример тия, които са с лъскавите коли, недосегаемите, ниски заплати давали, а карали джипове. Една шепа хора. А останалите 90% знаете ли как преживяват?

    Събирайте армия и флота срещу Русия. Лошо няма. Между другото Гърция няма ли да се включи в тази обща армия? Да ни е жив и здрав президентина.

    Коментиран от #10

  • 8 Монго

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Кобилкин,.стига щуротии! И техните коне не ядат борш от обелки един път на ден. Глупостите си ги плямпай в къщи! Чукни си една злобарка, може и да ти олекне! В голям трилър си се вкарал...,и психолог трудно ще те изкара!
  • 9 ОРЛО

    2 0 Отговор
    А ве какво намират в тая скапана Турция че забравиха да поискат обещетение за самолета, такъв самолет стува големи пари, $милиони.
  • 10 Mercedes-Benz

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "666":

    Кво изопачавам бе червен троле??? Къде излъгах??? Свалят ти самолет, убиват ТВОЙ гражданин по най-гнусния начин, унижават те пред цял свят и ти викат после "еми извинявай, искаш ли пак да бъдем приятели" и ти понеже си затворен от всякъде със санкции, клякаш като труженичка на нивата! Това ли е гордостта им? Нали не прощавали току така, нали Рогозин, щеше да ги прави на стъкло като пуснел бомбата?

    Коментиран от #17

  • 11 simonm

    4 0 Отговор
    Путин ги праща на Бум-туризъм
  • 12 kcaniba

    2 3 Отговор
    Сега да ме прощават русофобите, славянофобите и циганите, нооо
    Путин изигра султанчето!!!
    1. ще плати самолета
    2. ще плати обещетения за убитите
    3. туризъма... до година - да, от февруари до март се продават пакетите....
    4. султана се биеше в гърдите, че никога няма да се извини....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Анталия наша

    3 2 Отговор
    Путин е хем е..ан,хем голям.То не бяха закани,клетви,заплахи че няма да се разминат с едно ембарго на зеленчуците и туризма.А каква стана тя.Клекна като бит хомосексуалист .Пак сме братя и ще си бъркаме по дупките.И това булгаристанските русосифилистици го считат за голяма победа на джуджето.Победа е за Ердоган,защото пак ще прибират парите на рашките и турските гларуси ще порят мамашките.

    Коментиран от #16

  • 15 надървен

    4 1 Отговор
    Рязко са скочили продажбите на презервативи по турските курорти.
  • 16 kcaniba

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Анталия наша ":

    5. султанчето ще спре да подкрепя арабеските-ислямисти и останалите тероряги!!!
  • 17 kcaniba

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Mercedes-Benz":

    Троле, брате лилав ли розов)))
    а да ти пазят небето, строят магисрталите, избират лидери на партии...
    да се разхождат въоръжени в собственното ти пристанище във Варна!!!???
    еми извинявай, налииииии

    Коментиран от #20

  • 18 antimediator

    3 0 Отговор
    Москва по всякакъв начин търси да пробие изолацията.
    Няма значение дали е Турция, Гърция,Сирия,Белене,Косово или нещо друго.
    Винаги ще се намери някой заинтересован ,който да и даде възможност да се прави на интересна.

    Коментиран от #19

  • 19 kcaniba

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "antimediator":

    изолация??
    мисля че си изолиран...
    Китай и Русия са половината зема и хора на тази планета антимозък)))
    Виж, прочети какви контракти, договори и т.н. са сключили мин. седмица!!!
    Или Китай не е цивилизация!! тя е само на Запад!!!))))
    Ахахаха тролове необразовани ))

    Коментиран от #22

  • 20 Mercedes-Benz

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "kcaniba":

    Кажи бе, какво се включваш неподготвен?! Какво ми дреме за американските говеда, та ми говориш за тях? България на българите, козяшките, позитанските и врабчанските да ходят да ближат на господарите си камбаните!

    Коментиран от #21

  • 21 kcaniba

    0 3 Отговор

    До коментар #20 от "Mercedes-Benz":

    мн си гоуем брия голем!!!
    кат не ти пука, не се обаждай, трай си и си глей бостаня Анадъм!!!

    Коментиран от #23

  • 22 Mercedes-Benz

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "kcaniba":

    Света днес живее върху основите положени от бялата цивилизация! Всички технологични открития са дело на белия човек. Дори идеологията, с която се управлява Китай е дело на белите, фабриките са на белите, златото на Китай е на белите. Ако белия човек реши Китай да не съществува, то той ще престане да съществува, но предвид факта, че белите мислят в перспектива, то най-вероятно ще използват образуванието наречено Китай за по -нататъшни цели, а ще свалят само оня Дзин Пин ли беше или Динг Донг, не го знам. Да внимава да не дойде демокрацията, виждаме в Южнокитайско море, че показват зъбки, но не осъзнават че са военно джудже, Доналд понеже много ги "обича", може да им покаже къде с*рът гладните като дойде на власт!
  • 23 Mercedes-Benz

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "kcaniba":

    Каскет не ми казвай какво да правя, щото ако беше пред мене щеше да нацапаш прашките! Знам че няма смисъл да споря, с червено, понеже мозък у вас не вирее, но все пак... А виждам и че бързо усвояваш турския, вече Реджеп ага пак е от "наще" и скоро очаквам коментари във възхвала нему!

    Коментиран от #25, #35

  • 24 kcaniba

    0 3 Отговор
    Това бе добре казано , мушмул голям.
    Западната цивилизация има един съществен проблем - ЕГОто)))
    както гърците са крали от траките, наричайки ги варвари и пиещи виното им, така и Рим отречал Персия.
    така и пренебрегвани останалите големи цивилизации на Изток!!!
    Но, който чете книги знае, а който се интересува от история знае повече - че когато идва най трудното, побеждава Изтока, духът е там!!
    Запад - Материалното - Ян/Ин
  • 25 kcaniba

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "Mercedes-Benz":

    Виш са...
    не се кичи с прашките.
    Мъж си гоем, разбрахме, говедата са твой профил - червени,розови, лилави - ОК)))
  • 26 стоян георгиев

    3 2 Отговор
    а сега разбрах вчерашната партенка кво е целяла.вчера ердоган се извини на путин убиха турчина свалил руския самолет,днес ще съдят турчина свалил турския самолет и путин прости на турците :))))))))))))))!смях!само руските тролчета са ми чудни кви ще ги обясняват за задния ход на путин :))))!

    Коментиран от #27

  • 27 руските туристи в Турция

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    И на мен ми е чуднокак толкова бързо си вързаха гащите.
    Другото дето не разбирам е - как Турция ще си върне туристите с тея атентати, а и самия Ердоган трепе своите по митинги, когато не са доволни от него. Мъртъвците станаха много, че да се върже Туризъм и Отдих, та какви стотици хиляди руснаци чакат ???

    Коментиран от #28

  • 28 стоян георгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "руските туристи в Турция":

    проблема е при путин не при ердоган,русия сега няма откъде да внася храни,а и бизнеса и забуксува яко и се обръща към другия диктатор ,но путин трябва да излезе победител пред феновете си и ето вчера ердоган му се извини ,днес путин му прости утре ще се срещат на четири очи и щели да възкресят пилота на руския самолет и да изтрепят идил заедно :)!всъщност идеята е за рестарт на руските атомни проекти и турските хранителни стоки към руския пазар,както и намаляване на руското военно присъствие в региона ,което ще бъде представено не като позорно бягство ,а като поредната блестяща победа :)!

    Коментиран от #29

  • 29 Котката знае

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    Какво бягство щом гърмяха летище в Истанбул, а не в Москва? Руснаците налазиха собствените си курорти и запълниха бюджета, вместо да ходят в Египет и Турция - има онлайн камери от Сочи, където в момента Олимпийското градче е забито от туристи и са направили 4 къмпинга, а това са "чисти" пари! И аз не живея в България и аз НЕ ИСКАМ силна Русия, а демокрация, цивилизация и просперитет без корупция и с равенство пред закона, обаче както и да го въртя се чувствам в паника от събитията!!!
    Руснаците си взеха Крим!
    Вкараха Украйна в 9-та глуха - недоволството расте, а политицие не успяват да намерят верен път за излизане от кризата.
    Сирия отново се газира, защото натиснаха ИДИЛ по всички фронтове, а вече на всички е ясно, че това са професионални убийци, тренирани дълго, упорито и скъпо (средствата за такава армия могат да дойдат само от САЩ и арабите) въоръжени до зъби!
    Всяка една държава, която има проблем с терористите е предварително "демократизирана" от САЩ и НАТО- факт! Отслабените държави нямат ресурс с който да въздействат на терористическата групировка, защото военния им елит вече е унищожен! Лошото е, че ИДИЛ бие в Европа, а семейството ми е тук и смятам да се събудя от пропагандата, като разтълкувам случващото се, преди да са ми цъфнали с ятагани пред вратата...
    Сега Ердоган намира воля и причини да се извини?? - не само, че се извини ами и заедно ще се бият срещу ИДИЛ - стъписан съм от това!
    България е запетайка в изречението, в което няма нищо хубаво за Европа, Русия, Мала Азия и Арабския свят.
    Великобритания е еврейска каса с пари и възможности, а вече я финтираха от ЕС - какво ти говори това?
    Хич не ми излизайте с разни русофобски, русофилски, насони, илюминати и прочие - помислете върху фактите и ресурсите, които са употребени, за да се случат!!!!!

    Коментиран от #30

  • 30 стоян георгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "Котката знае":

    не знам кво си написал ,четох го но не разбрах идеята ти само ,разбрах че си извън българия :)!та както казах и повтарям на турция руснаците не са им опция ,ни като бизнес ни като подкрепа на турция и трябва европа ,трябва и сащ и за това ердоган писма на путин няма да пише поне докато му върви бизнеса с белите страни,а бизнеса му върви въпреки напрежението в турция .обаче путин има зор и то голям щото сега няма откъде да вкара папо ,а и трябва и бизнес поне в близките няколко години.та сега руските медии изкарват руското предложение като едва ли не турско :)!голям смях,но мисля че двамата диктатори ще се разберат ,макар че е ясно че тази година няма да има руски туристи на турските курорти,но поне краставиците полетят към москва.

    Коментиран от #31

  • 31 Монго

    1 3 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    Ох милото ми То, пак се е разбухало тази вечер. И пак дъвчи тролски небивалици. Деске, няма лк к'во друго да дъФчиш? Някой на някого се извини, факт. Значи този някой е сгрешил. И е приел условията, които са му поставили, факт, тролче мое мило. Сега да обясняваш кой на кого е или не е опция..., ми мило смешно си. Той клекна на джуджето. И тие клекнеш...в джакудзито

    Коментиран от #33

  • 32 Goro Lafchi

    1 2 Отговор
    Абсолютно формално решение. Предвид обстановката в Турция.
  • 33 стоян георгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Монго":

    манго тва ти е нивото,не да ми обясняваш за латинизации,икономики и т.н. пиши за чипкане ,джакузита ...

    Коментиран от #34

  • 34 Монго

    0 3 Отговор

    До коментар #33 от "стоян георгиев":

    ДжакуДзи, с дз милооо, с дз...
  • 35 Кольо

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Mercedes-Benz":

    Хааайде да се уговорим да се срещнем да видим кой ще нацапа гащите пикл..о , като си много ербаб! Аз съм от Силистра казвай ти от къде си и кога и къде да се срещнем? В петък вечер и в събота вечер ще съм в механа "добруджанска къща" в Калипетрово ако не казвай къде и кога ще бъдеш ти като си много отворен ............
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания