Last news in Fakti

29 Юни, 2016 20:56 3 164 1

Студен душ за Шотландия

  • шотландия-
  • ес-
  • никола стърджън
Студен душ за Шотландия - 1

Призивът на Шотландия да остане в ЕС беше отхвърлен в Брюксел. Премиерът на страната Никола Стърджън беше на визита в Белгия, за да демонстрира волята на шотландците да останат в ЕС въпреки резултатите от референдума във Великобритания, съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че президентът на ЕС Доналд Туск отказа да се срещне със Стърджън. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и председателят на Европейския парламент Мартин Шулц обаче приеха да се срещнат с нея.

Испанският премиер Мариано Рахой категорично посочи, че Мадрид ще се противопостави на преговори между ЕС и Шотландия. Позицията на Рахой е разбираема на фона на желанията на Каталуния за отцепване.

Източници от Брюксел разкриха, че Стърджън е обсъждала дали има законен начин Шотландия да остане в ЕС, докато Великобритания е в Брекзит. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РИМ

    2 0 Отговор
    Divide et impera! - Разделяй и владей!
Новини по държави: