29 Юни, 2016 20:47 1 977 3

Пробив? Москва се съгласи на среща на Съвета НАТО-Русия

  • nato-
  • нато-
  • русия-
  • сергей лавров

Русия иска първо да проучи решенията, които ще бъдат взети във Варшава

Пробив? Москва се съгласи на среща на Съвета НАТО-Русия - 1

Москва се е съгласила след срещата на върха на НАТО във Варшава да се състои заседание на Съвета НАТО-Русия. Това е заявил френският външен министър Жан-Марк Айро след преговори в Париж с руския външен министър Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс. „Русия даде своето съгласие за провеждане на заседание на Съвета НАТО-Русия, но изрази желание срещата да се състои след срещата на върха на НАТО, за да има възможност да проучи решенията, които ще бъдат взети във Варшава“, е заявил Жан-Марк Айро. Първият френски дипломат е заявил също, че Франция „не иска срещата на най-високо равнище да има конфронтационен характер“.

След две години на прекъсване първата срещана Съвета НАТО-Русия се състоя в края на април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    2 2 Отговор
    Русия не се съгласи, а реши!!!!
    Путин ще ги изиграе всичките)))
  • 2 Morgoth

    1 0 Отговор
    Турция се сближава с Израел, Русия се сближава с Турция, НАТО се сближава с Русия. Намирисва като големите сили вече да са си поделили контрола над нефта в Ирак, Сирия и Либия.
  • 3 Болгарски путриот

    0 2 Отговор
    Честитито за единодушното решение на България да подкрепи членството на Черна гора в НАТО като гаратнт за териториалната им цялост. НАТО спешно трябва да вземе решение за приемане на Швеция и Финландия, и да даде на Украйна статут на страна-кандидат за членство.
Новини по държави: