30 Юни, 2016 11:45, обновена 30 Юни, 2016 13:39 1 889 0

Атентатор самоубиец уби десетки полицаи в Афганистан

  • атентатор самоубиец-
  • афганистан-
  • атентат-
  • взрив-
  • кабул-
  • загинали

Атаката е била срещу военен конвой край Кабул

Атентатор самоубиец уби десетки полицаи в Афганистан - 1
Снимка архив АП/БТА

Талибаните атакуваха афганистански военен конвой извън столицата Кабул.

Най-малко 30 афганистански полици са загинали в атаката, а повече от 50 са били ранени, заявиха местните власти, цитирани от Би Би Си.

Две бомби са се взривили в конвой от автобуси, превозващ току-що завършили кадети, които се връщали от церемония в западните покрайнини на града.

Областен управител Пагман Муса Хан заяви пред Би Би Си, че всички, с изключение на двама от загиналите, са полицейски кадети.

„Първоначалната информация, с която разполагаме, е че двама атентатори самоубийци са участвали в нападението и има много жертви”, заявява пред Ройтерс полицейски служител, пожелавал да запази анонимност.

Отговорност за атаката поеха талибаните.

Говорителят на талибаните Забихулах Муджахид заявява, че първата бомба е била предназначена за автобус, превозващ полицейски кадети и техните инструктори. Втора кола-бомба в последствие е избухнала, когато спасителите и екипите за спешни ситуации пристигнали на мястото на експлозията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: