Last news in Fakti

1 Юли, 2016 07:00 1 546 2

Brexit е удар за германската икономика

  • brexit-
  • удар-
  • германската икономика

Тя очаква съществен спад на бизнеса с Великобритания

Brexit е удар за германската икономика - 1
Снимка: БТА

Германската индустрия остана много озадачена от решението на британците да напуснат ЕС, пише ДПА. Представителите на индустрията се опасяват от тежки и непосредствени последствия за търговията с Острова.

Във филиали на германски предприятия във Великобритания работят повече от 400 000 души. „Brexit е удар за германската икономика, една много неприятна изненада“, заяви президентът на Германската търговско-индустриална камара Ерик Швайцер.

И експортните фирми говорят за катастрофа за Великобритания, Европа и Германия. „Изумително е, че най-старата демокрация на света ни обръща гръб“, отбеляза шефът на Съюза за външна търговия Антон Бьорнер. „Британците ще са първите, които ще пострадат от икономическите последствия.“

По преценка на представителите на индустрията, Brexit ще има пряко негативно отражение върху икономическите връзки с Обединеното кралство. „Очакваме в идните месеци съществен спад на бизнеса с Великобритания“, каза главният управител на организацията на индустриалците Маркус Кербер. Особено засегнати от Brexit са автомобилният бранш, енергетиката, телекомуникациите, електрониката, металургията, търговията на дребно и финансите.

Президентът на Организацията на автомобилната индустрия Матиас Висман призова към сдържаност: „След излизането от Европейския съюз никой не би трябвало да има интерес да възпрепятства стокообмена между Великобритания и Европа като допълнително го оскъпява.“ Британският пазар от своя страна е силно зависим от вноса.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пич

    0 0 Отговор
    Бизнеса, гледа само цифрата печалба, но не гледа страничните резултати. Например, че поведението на лидерите комисари на ЕС е вид ликвидация на държавно народностните традиции. нали чичо Сорос и шефовете им искат глобалистки свят - без народи, без държави, без корени, без традиции - само работливи послушни овчици на елита? Така, че Фаранж, льо Пен, Сидеров, и др. имат своето основание от отричане на ЕС като модел, зарадии вредни директиви. Но затова са виновни самите шеэове на ЕС, катоо Шулц, Меркел и др. - те третират нас народите като стадо, което да бъде управлявано, а не питано и съобразявано с него. Затова и национализма взема да се надига - хората са прави да сес трахуват от вредни последици за тях тук - идват милиони непознати хора от цял свят, с различни традиции с различни мечти, нарушават спокойствието ритъма на живот на местните. Това е стресиращо както би се стресирал ако в съседна къща се настанят 200 войника и по цял ден дрънкат оръжие. Или пък 30 вдигащи вряма купонджии... Но на глобалистите не им пука за обикновенният човек как той би живял - за тях той е статисктика - робче нейде за мижави парици да слугува и да не мрънка. А живота е сложен. Така, че е нормално британците да се страхуват от това свободно навлизане на непознати хора с други навици. И не само те. Диктатурата над народи е лесно нещо- от хиляди години я има. Но, ако беще добро, за човека защо има толкова бегълци къде лли не? Ето и ние, се чудим как да избягаме от враговете ни номенклатури понеже цялата ни ченгеджийница и армия са си техни слуги и хорица във висшият ешалон. Но където и да идеш, все започваш отначало и все някой на власт ще ти натресе дивотии. А това няма как да избегне човек докато е в цивилизацията.
  • 2 Милена

    0 0 Отговор
    Брексита най-много ще се отрази в България.
Новини по държави: