Last news in Fakti

30 Юни, 2016 21:14 2 372 2

Шойгу предаде Балтийския флот на бивш украински адмирал

  • сергей елисеев-
  • балтика-
  • флот

В Русия станаха промени в ключова военна единица

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу назначи вицеадмирала Сергей Елисеев да командва Балтийския флот на Русия, съобщава санктпетербурският сайт Фонтанка.

Медията отбелязва два интересни факта около Елисееев. Първият е, че той единствен оцеля при кадровите промени на Шойгу в Балтийския флот. Вторият е, че той до 2014 г. беше на служба в украинския флот в Черно море. След анексията на Крим висшият военен реши да премине на служба в руската армия. Оттогава той служи в Балтийския флот.

Междувременно в Украйна срещу него са повдигнати обвинения за дезертьорство, държавна измяна, посегателство срещу териториалната цялост и неприкосновеност на Украйна, подпомагане на терористични организации и воденен на агресивна война.

От 11 май до 10 юни бе проведена контролна проверка на органите за военно управление, на съединенията и воинските части на Балтийския флот, която даде основание на Сергей Шойгу да предприеме чистката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роман Ценов

    2 0 Отговор
    Голяма работа.
  • 2 kcaniba

    0 2 Отговор
    Русия е Империя!!!
    Украински ли, шведски - за благо на матушката!!!!