Last news in Fakti

1 Юли, 2016 07:29 3 231 15

Отново морска жега между САЩ и Русия

  • сащ-
  • кораби-
  • русия

Руски кораб е минал опасно близо до американски крайцер

Военномморските сили на САЩ съобщиха за опасно близко преминаване на руския патрулен кораб "Ярослав Мъдри" до ракетния крайцер  "Сан Хасинто" в Средиземно море, съобщи РИА Новости.

Новината е на “Defense  News”, които се позовават на доклад на ВМС на САЩ . Инцидентът е станал на 16-ти юни.  Крайцерът е съпровождал самолетоносач.  Руският кораб е минал на 140 метра от  американския плавателен съд.

Действията на руския кораб са описани като „непрофесионални“, „опасни“ и „противоречащи на международното право“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    1 3 Отговор
    Паперсите недостигат!!!!!
  • 2 пич

    3 0 Отговор
    Е и какво да каже човек? Единият път американци се правят на велики, после някои руснаци и се дърлят кой по-мъжко магаре? А истината е, че жените са по-силният пол - те винаги побеждават дори у дома.... И за какъв праз си раздигравате тия дърления? Възможно е и руснаците да са гледали мачовете на Еврофутбол тоя ден и да са се забили пред тивито. А къв го дърли пък крайцера и самолетоносача там? Възможно е и двете страни да са гледали тивито и когато са се опомниили да са видели, че са твърде близо? Какво ли не прави футбола са нас?
  • 3 Кольо

    1 3 Отговор
    ГОЛЯМО ПРАНЕ НА ГАЩИ Е ПАДНАЛО. Хи-хи-хииии
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 аноним

    1 2 Отговор
    какво правят США в Черно море ??

    същото може да стане и до СанФранциско ..и пак ще е недоразумение или ще е агресия..?!!

    Коментиран от #15

  • 6 Бай хой

    1 2 Отговор
    Патрулен катер срещу ракетен крайцер и самолетоносач, а най вероятно и още десетина конвоиращи съда.

    Това вече идва в повече. Направо избиха рибата. Звучи също както в клипчето с конфликта между конвоя със самолетоносача и испанският фар с канарчето.
  • 7 Jack Bauer

    1 0 Отговор
    "Опасно близко" - 140м, аз си помислих че са се разминали на 140мм :D:D:D
  • 8 666

    3 0 Отговор
    Американски разрушител оня ден мина на 50-60 метра точно от "Ярослав Мъдри". То май започна да става ежедневие да си подават цигари през борда. Що се води новина? Пишете една статийка като се сблъскат. Сега не е интересно.
  • 9 Аман

    0 2 Отговор
    Краварите вече се чудят за каква простотия да се хванат, само и само да покажат колко са лоши руснаците. Карай - важно е напрежението в света да не спада... А иначе, не става ясно за кое "международно право" се безпокоят щатите - най-вероятно за тяхното... А що се отнася до "непрофесионални" действия, те май се плашат повече отколкото трябва от близо летящи самолети, близо плаващи кораби и изобщо всичко, което е близо до техните интереси - разбирай във всяка точка на земята.
  • 10 555

    0 0 Отговор
    Стойчев,
    ,,Когато двама си ги мерят,, другите само гледат и мълчат.
    Американците ще се изнесат по на север и по на запад,това е сигурно,но явно само те още не го знаят.
  • 11 Роги

    0 0 Отговор
    Поразтърсете се в нета има документални кадри от случката но истината е друга.По точно е обратното.
  • 12 Една другарка

    0 0 Отговор
    Пак някой пиян е управлявал кораба и се е почувствал силен до момента в който е фокусирал приближаващия крайцер от клас Иджис.
  • 13 пич

    0 0 Отговор
    Навярно мижавият патрулен русски катер, патрулирайки е решил да поразсъни вахтата на американо крайцера и самолетоносача и да им развали гледането на първенството? И така, от миля на миля се е приближил, докато са гледали БРЕКЗИТ и минавайки на 140 метра от тях екипажа се е изплезил, казал е през мегафона - Пу ти гониш! и е преминал гордо пред смаяните погледи на американо солдиерс, които изнервени от прекъсването на мача са решили да оповестят в световната пресса, колко са невъзпитани тия русснаци, че където и да иде американо морски военен съд, все се намира някой русснак да му развали кефа, дори и до Россия да плават? Навярно това се е случило, ако разбирам добре от новините? И сега Пентагона вбесен от тези русснаци, които все объркват сметките е решил отново да анатемоса безотговорните рашъни, които не знаят къде да плават извън защитата на националните интереси на Пентагона, а това навярно е на Марс или Нептун? Но май и там влиза в кръга на националните интереси на САЩ? Сега рашънс се срамуват от невъзпитаната си постъпка и сигурно се кълнат, че повече няма да минават с патрулен катер, а с ракетен крайцер, за да не им се сърдят, че не са така възпитани? ОПределено имперските пипала на Райх мечтателите, чрез НАТО и части на САЩ водят света към трета световна, може би и последната, понеже едва ли би оцеляло много тук....? Но едно е сигурно, че едва ли патрулен русски катер би тръгнал да пресича пътя на ракетен крайцер и самолетоносач, освен ако не са в русска екватория...което в Средицемно море не е така.
  • 14 onq s konq

    1 0 Отговор
    Естествено че такава близост е адски непрофесионални и нещо повече-ТЯ Е НЕДОПУСТИМА ЗА СТРАНА КАТО РУСИЯ,претендираща за мироопазващ фактор!А КАКВА Е ГАРАНЦИЯТА при подобни случаи,че руският кораб не е камуфлажен и НАТЪПКАН ДО КОЗИРКАТА СЪС ТРОТИЛ,УПРАВЛЯВАН ДИСТАНЦИОННО?!Не на 140 - на 1400м няма да остане и папер от плавателни съдове!А след инцидента Русия ще отговори,че това изобщо не е нейн плавателен съд естествено!И може и да е абсолютно права,защото това са международни води и Ислямска държава като нищо може да спретне подобен номер.Но че войната като нищо може да избухне от подобен инцидент,просто е извън съмнение!!!
  • 15 Ушанко

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "аноним":

    Защитават съюзниците си от агресивните алкохолици.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания