Last news in Fakti

1 Юли, 2016 10:20 1 862 31

Канада изпраща 1000 войници по границата на Русия

  • канада-
  • войници-
  • русия

Те ще се присъединят към един от четирите батальона на НАТО

Канада ще изпрати 1000 военни в Латвия. Те ще се присъединят към един от четирите батальона на НАТО, сформирани за Източна Европа, съобщи „Гардиън“.

Действието е в отговор на анексирането на Крим от Русия.

Заедно със САЩ, Германия, Канада и Великобритания „ще се установи бригада, която ще допринесе за засиленото присъствие на НАТО в Източна и Централна Евроа“, се казва в изявление на канадското министерство на отбраната.

„Като отговорен партньор в света, Канада стои до своите партньори от НАТО, работещи за възпирането на агресията и осигуряването на мира в Европа“, заяви канадският министър на отбраната Харджит Саджан.

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 аноним

    2 0 Отговор
    Канада стои до своите партньори от НАТО......
    заяви канадският министър на отбраната Харджит Саджан.


    **************
    много канадско му е името на тоз иминистър
  • 3 Бай хой

    2 2 Отговор
    Също както през 1941 година когато хитлер събра международна коалиция с повече от 240 дивизии за да възпират тогава съветската агресия. Нищо ново под слънцето. И резултата ще е същият. Защо трябва да умират милиони човешки същества заради алчността на п...сите.
  • 4 Щомко

    2 2 Отговор
    Що им трябваше тоя Крим ,Що им е и Донбас на тия алчни п....си ?

    Вместо да си шиткат петролчето и до си цепят водцица сега пак кризи ,пак фалит пак малая Расия ? А бе шантава работа /руска/!
  • 5 до Бай Хой

    3 0 Отговор
    Логично съждение...обаче на мен ми се струва, че този път на Русия няма да й се налага да прегазва нашественика чрез конница и артилерия (както при Наполеоновите войни), или пък чрез танкове през територията на противника (както при нацистка Германия). Вече има трансконтинентални хиперзвукови ракети с ядрени и неядрени бойни глави...голяма част от които и радари не ги ловят. Ако противника си мисли, че е близо до Москва...Москва също си мисли, че нейните ракети са близо до всяка точка на света. Един час стига. Проблема е, че във всяки голям метрополис на Запад имаме много сънародници,а а и хора от Източна Европа като цяло (вкл. руснаци)

    Коментиран от #8, #9

  • 6 НРБ

    1 0 Отговор
    Може да стане пример територията им / Канада/, какво може и не може, щом си застрашен от близко, даже и с 1000 човека с пушки. А от там и съседа им.
    Дано е по -далеко от тукашната географска ширина, това което предстои , явно.
    Като в поговорката" Казвам ти дъще, сещай се снахо ".
  • 7 леле майко

    1 0 Отговор
    https://en.wikipedia.org/wiki/Minister_of_National_Defence_(Canada)

    а аз си мислех да пускам документи за зелена карта за Канада... този свят си загива...
  • 8 от Бай хой до Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "до Бай Хой":

    Проблем , проблем ... не е кой знае какъв проблем! "Жените ще родят други " ЖУКОВ!!!
  • 9 Ушанко

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "до Бай Хой":

    Логично е и да се сетиш, че приказките за великите руски оръжия са мит при положение, че Русия не може да произведе дори мотоциклети, с които Нощните п....си да се придвижват, но вие не се сещате.Вие разправяте как страната, която не прави и четки за зъби щяла да победи технологичните гиганти на света накуп.

    Коментиран от #15, #18

  • 10 Мммм

    0 2 Отговор
    "Безушанков", не произвежда защото може да си позволи да внесе, а за оръжия трябва да прочетеш повече и да си извадиш главата от г--а и да видиш реалността в очите че Русия е в пъти по мощна от към въоръжение и технологии от тези на които клякаш и защитаваш.Като такъв факт може да се види с изтрелването на високо точни ракети от каспийско море ,които поразиха цели в Сирия, американците го признаха, а ти го отричаш. Не така.

    Коментиран от #13

  • 11 Мммм

    1 2 Отговор
    Що се отнася до тези канадци, що не си седят на ледените е---и задници ами ще търсят под вол теле в Европа. Русия да е отишла в или около Америките да прави учения и да привиква международни коалиции, за да обгражда САЩ и Канада.
  • 12 kcaniba

    0 2 Отговор
    канадците вярват, че като втора световна , ще се разминат с 30 хил. души загинали войници, но ще са от победителите!!!???
    Само че нещата са съвсем различни, и този път, те са все едно в стана на Хитлер!!!
    Иначе подготовката много напомня 1936!!!!
    Нищо ново не можаха да излюпят тъпунгерите от Пентагона!!!!

    Коментиран от #14

  • 13 Ушанко

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мммм":

    Не говори глупости.Русия е пъти по-ама слаба
    войници Русия 766 000 НАТО 3 500 000
    авиация Русия 2500 НАТО 14 000
    караби Русия 250 НАТО 900
    танкове Русия 8 000 НАТО 14 000
    БТР Русия 15 000 НАТО 34 000
    самолетоносачи Русия 1 НАТО МНОГО :-)
    Каква Русия каква военна мощ бе алоууу?
    А за ядрените ракети, с които плашат света Виктор Суворов казва така - Урана отдавна е продаден.

    Коментиран от #16, #17

  • 14 Ушанко

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "kcaniba":

    Не забравяй, че този път всички все едно са на страната на Хитлер, защото предния всички бяха на страната на СССР.Сега целия свят е срещу изостаналата, агресивна, мафиотска, алкохолизирана Русия.
  • 15 Goro Lafchi

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ушанко":

    Качвал ли се се на ИЖ, преминавал ли си неразорана целина? Пробвал ли си после с Ямаха, Сузуки или Харли? А пробвал ли си да си направиш тест IQ? Недей!
  • 16 Goro Lafchi

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ушанко ":

    Елемнтарния, тогава Русия каква заплаха е за останалия свят!!!

    Коментиран от #20

  • 17 kcaniba

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ушанко ":

    В такъв случай
    Баннерът - РУСКА АГРЕСИЯ
    е като урановите мини на Садам, так ли!!!?????
    СЛЕД като НАТО в пъти е по силна, то целта е завладяване на Русия и природните и богатства от западните корпорации - нали!!!!!!!!
    Това е отговорът на всичко, което драскате тука - продажници.
    Но за вас какво - 0

    Коментиран от #23

  • 18 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ушанко":

    Никъде не съм споменавал за никакви велики оръжия. Напомням на тъпите ти кратуни че войните се печелят от силните по дух и мотивирани да защитят домовете си. И преди седемдесет години гитлер имал най съвършенните самолети и танкове, цяла европа и целият свят е бил против СССР, неграмотнико, а немците са били с мотоциклети БМВ също както "Нощните вълци". И тогава нацистите са говорили че отиват да цивилизоват "изостаналата, агресивна, мафиотска, алкохолизирана Русия". И тогава СССР е бил по слаб с незнам си колко по малко войска, танкове, самолети и т.н. Колко трябва да си тъп че да не познаваш историята и да повтаряш едни и същи грешки. Както казват - бит и еван насищане нямат.

    Най вероятно си от подрастващите с промит мозък, който е лишен от образование, възпитание и е чел подменената история. Целта е ясна, но на просветения и който има ум да я осъзнае. Останалите са тези които харесват боко тиквата защото са прости като него. Само че той е хитрец бивш комунист и лъже лумпените.

    Коментиран от #21

  • 19 Ярослав Станчев

    0 2 Отговор
    Тия си играят с мечока и си мислят,че е заспал.Ама не е.Накрая ще ревът като момиченца.Лошото е,че и ние пак сме на грешната страна.Като стигне 3-ти Украински фронт на нашата граница пак ще има насрани в парламенти,правителства и президентства.Пак ще капитулираме и дано пак руснаците се смилят над нас,щото сме славянски народи.
    А дано,ама тоя път надали.

    Коментиран от #22

  • 20 Ушанко

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Goro Lafchi":

    Нали виждаш каква.Завзема чужди територии.Конкретно в случая с Украйна Русия е подписала договор според който тя гарантира за териториалната цялост на Украйна ако тя се откаже от ядреното оръжие останало от СССР.Но както е казал Бисмарк - Договор с Русия не струва колкото хартията върху която е написан.
  • 21 Ушанко

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бай хой":

    Никъде не съм споменавал за никакви велики оръжия. Напомням на тъпите ти кратуни че войните се печелят от силните по дух и мотивирани да защитят домовете си.
    В коментар 5 си написал точно обратното.Вече няма нужда от войници защото има ракети(накратко).Другата ти лъжа е,че ВСВ целия свят бил против СССР, а истината е, че тогава СССР е подкрепян от Великобритания, САЩ и много други.Въпреки това руснаците са се проявили като най-големите некадърници във воденето на сражения и са дали 18 000 000 жертви и 5 800 000 пленници срещу 3 000 000 жертви от армията на Германия.
  • 22 Ушанко

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ярослав Станчев":

    А руснаците са си подали пияните мутри от кочината си а ще бъдат натикани в кучи гъз.И на теб ще ти кажа, че целия свят е против агресивната, мафиотска Русия.И не сме никакви славяни, и братя с тия диваци.А България никога не е капитулирала пред Русия.Виж обратното е ставало.03.03.1918гСМЕРТЪ РОССИИ!
  • 23 Ушанко

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "kcaniba":

    НАТО е ораганизация за защита от изостаналата, мафиотска и агресивна Русия, не за нападение над нея.НАТО няма да нападне Русия никога.Русия ще бъде разрушена без нито един изстрел също като СССР!

    Коментиран от #24, #25, #27

  • 24 Ярослав Станчев

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "Ушанко":

    Хахахахахахаха,сериозно ли бе,кравар?И си верваш???Я питай Либия,Афганистан,Ирак,Сирия,Югославия,Виетнам колко миролюбива и защитаваща организация е НАТО.Сигурен съм,че напълно ти споделят мнението.
  • 25 Ярослав Станчев

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "Ушанко":

    За едно си прав обаче.НАТО едва ли ще рискува война с Русия.Не за друго,а заради страха от милионите жертви,които ще му се наложи да дава.Как виждаш ти натовските херои да лазят в калта пред Москва и да атакуват?Ми нали може да ги убият.Ми нали ще си изпочупят маникюра и ще си изцапат униформите.
  • 26 kcaniba

    0 2 Отговор
    Значи целта е разрушаване на Русия все пак от страна на НАТО!!!!
    Т.е. НАТО е мирна организация, която решава кой да умре, а кой да живее!!!!
    Разбира се, целта е да се сбият славяните помежду си, да се излее макс славянска кръв, демото е направено вече в т.нар Окраина.
    Полша,Прибалтика, Румъния иУ краина са идеалното пушечно месо!!!
    НАТО , т.е ФАЩ имаш впредвид, няма нужда да воюва, щото ще станат на термоядерно стъкло и памперсите им се пръскат от адреналин - нека се бият васалите!!!!
  • 27 kcaniba

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "Ушанко":

    Значи целта е разрушаване на Русия все пак от страна на НАТО!!!!
    Т.е. НАТО е мирна организация, която решава кой да умре, а кой да живее!!!!
    Разбира се, целта е да се сбият славяните помежду си, да се излее макс славянска кръв, демото е направено вече в т.нар Окраина.
    Полша,Прибалтика, Румъния иУ краина са идеалното пушечно месо!!!
    НАТО , т.е ФАЩ имаш впредвид, няма нужда да воюва, щото ще станат на термоядерно стъкло и памперсите им се пръскат от адреналин - нека се бият васалите!!!!
  • 28 The Guest

    0 2 Отговор
    В исторически план Крим си е руска територия. След разпадането на СССР е бил причислен към Украйна, което е малко странно. А сега руснаците пак си го взеха. Какви претенции имат украинците не мога да ги разбера.
  • 29 jambazina

    0 0 Отговор
    Само да добавя към коментара ти едно пояснение - цивилните се интересуват от статистика, а военните от логистика, имам предвид, че макар и многобройни, силите на НАТО са многонационални, и поради това по-дезорганизирани от общия си враг. Бойния им дух и мотивацията изобщо нямат нужда от мотивация.
  • 30 пич

    0 0 Отговор
    Да не кажете после, че русснаците са виновни, задето навред около границите им пъплят армии и наемници? Горките русснаци - не спряха да ги атакуат тия империалисти зад кадър.... Явно Россия е огромна пречка пред глобалистите... Тогава защо я оплюват доста хора, че и тук? Ми тя си брани суверинитетат, от врагове, това грях ли е? Май според ЕС и НАТО - ЙЕС?
  • 31 Киро

    0 0 Отговор
    Съскат, съскат злобно и гладно ушанките отдолу.

    Значи всичко е наред!

    :)
Новини по държави: