1 Юли, 2016 19:49 2 149 8

Три F-35 кацнаха във Великобритания след първия си трансатлантически полет

  • самолети-
  • великобритания-
  • f-35-
  • изтребител-
  • ввс-
  • военновъздушни сили

Самолетите идват с две години закъснение, заради проблеми с двигателя

Американски и британски военни въздъхнаха колективно с облекчение в четвъртък, като трите изтребителя F-35A се приземиха във Великобритания след първия си трансатлантически полет, съобщи сайтът "Дифенс нюз".

Британците получиха най-новото попълнение към военновъздушните си сили с две години закъснение, заради проблеми с пожар в двигателя.

Най-модерните изтребители в света се приземиха в базата в Фейрфорд около 20:00 часа местно време, след като британски летци ги докараха от САЩ.

Други три британски изтребители F-35В Lightning II, заедно с новите си американски дружки, ще участва в серия авиошоута из Великобритания през идния месец.

Към момента британското министерство на отбраната е закупило осем F-35. Очаква се те да бъдат разпределени на борда на двата британски самолетоносача до 2020 година.

F-35 е едноместен реактивен, многоцелеви стелт-изтребител от пето поколение, разработен от американската компания Локхийд Мартин в три варианта: за нуждите на Военновъздушните сили на САЩ, Военноморския флот на САЩ , както и за Корпуса на морската пехота на САЩ и Кралския военно-морски флот на Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    1 3 Отговор
    Браво, дай боже и на нас. Само дето единия е след ремонт от пожар на двигателя. За минусчиите, ако се помолят давам и линк...
  • 2 а ся

    0 3 Отговор
    То хубаво са оправили проблема с двигателя . Ами с радара , електрониката , стелт технологията , сервизната поддръжка, цената ? Това всичко го знаем от вашия информационен сайт . Даже се замислих , относно проблема . Щом щатите ни го съобщават , какъв подя..ите е размера му ?

    Коментиран от #3, #8

  • 3 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "а ся":

    Сервиза в Горубляне! Махат му демпферния маховик и двойния съединител и е готов на 1/10 от цената на трета ушотреба. На Коня БМВ е така...
  • 4 су24

    1 2 Отговор
    Не може най-модерния самолет в света да е американски.Най-добрите самолети са руските.Даже Ангел Найденов и Курнелия Нинова ,че и Първанов го знаят.Тази статия е поръчкова и американска пропаганда.Сега ще вземем да купим една такава ескадрила и каква ще ги правим.

    Коментиран от #5

  • 5 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "су24":

    Че кой ти говори за най добър? Хората са ти го написали че пали като клечка кибрит. В никакъв случай най скъп не значи най добър. Най кротък и безобиден може би.
  • 6 незнайко

    1 2 Отговор
    Модерни да, но надеждни не. Това са прехвалените американски изтребители.

    Коментиран от #7

  • 7 Киро

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "незнайко":

    Е как бе, незнайко от Обеля 3 най-много ги разбира тия работи...

    МУХАХАХАХА

    Ти първо се качи на някой самолет от гражданската авиация веднъж, после оскимтявай форума с глупости!
  • 8 Летец Изпитател

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "а ся":

    Сигурно изпарителя на газовата уредба дава ядове...:))
Новини по държави: