Last news in Fakti

1 Юли, 2016 20:18 2 861 6

Чисто нов изтребител JAS 39 кацна в Унгария

  • самолет-
  • jas 39-
  • jas 39 gripen-
  • унгария-
  • подмяна-
  • изтребител

Самолетът подменя свой предшественик, който бе унищожен преди повече от година в Чехия

Чисто нов изтребител JAS 39 кацна в Унгария - 1

Един изстребител JAS 39 Gripen се приземи в унгарската военновъздушна база Кечкемет в петък, заявиха от министерството на отбраната.

Неговият предшественик бе унищожен преди повече от година в Чехия, докато кацаше във военновъздушната база Часлав, отбелязва министерството в изявление.

Тогава пилотите успешно катапултираха и се измъкнаха невредими от инцидента.

Подмененият изстребител, който става част от военновъздушните сили на Унгария, пристигна от Швеция и ще влезе в редовна експлоатация след като получи всички необходими разрешителни от унгарските авиационни власти, се добавя в изявлението.

Друг JAS 39 Gripen, който е бил повреден по време на кацане в Кечкемет през юни миналата година е в напреднал етап на ремонт и се очаква да бъде готов през есента, съобщи още министерството.

JAS 39 Gripen (Грифон) е шведски многоцелеви изтребител, произвеждан от компанията SAAB. Приет е на въоръжение във военновъздушните сили на Швеция, Унгария, Чехия, Република Южна Африка и Тайланд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 2 Отговор
    При нас падат...ъъъ, кацат Ф16 блок...,кой? Някой знае ли кой блок са договорените Ф16? Краварските тролчета, какво нашепва Козяк? С четири степенен аФтоматик ли са или 5 степенна мануал? Хайде да видим има ли между държачите на вимета авиоспейсменове...
  • 2 а ся

    0 2 Отговор
    Точно такъв би било редно да кацне и в България . Причина : НОВ Е !!! Не виждам логика в покупка на делта планер на възраст 25-30 години . Ние си имаме такива на същата възраст . Поддръжката и експлоатационните разходи на тези машини е сравнително добра . NG версията дори е още развита до поколение 4++ . Нека не забравяме , че всичко ще се плаща на кредит . Аз лично не бих искал да плащам и стотинка държавен дълг за нещо с наименование ф-16 3-та употреба .

    Коментиран от #4

  • 3 Бай хой

    0 2 Отговор
    Алоу авторите джурналисти. Знаете ли какво значи катапултирал? Може би жив, но в никакъв случай невредим.
  • 4 пич

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "а ся":

    Как да не виждаш причина бе? Няма да кацне я! Нали родните "Градители" на България трябва да си хранят чааветата и роднините до девето коляно по бюрокрация, телеизийки, разни агенции с триблирани функции, партии, какво ли не? Че как ще кацне нов тука и то за нас? 27 години родните ЛАПАЧИ не отделиха пари за един нов, а проедоха редица многомилиардни усвоявания и на родни и на юросредства, ти искаш нов Грипен да кацне за нас? ЪПСУРТ! С такива освен гробища за нас и емигранти, друго не чакай, ако ще и хора да организират по площадите! Хората по площадите не правят България, а просто е фарс-купон. Както преърнаха Левски и Ботев в средство да се фукат по митинги, а ги предадоха пъти. Ботев се е борел за справедлив живот, а не за да се сменят бейое лапачи с номенклатурни БКП лапачи и други. Левски също, Петко войвода, Спартак...абе тия са ЪПСУРТ сега. ... Не чекай добро от тия, опит! Който е закърменн с номенклатурно мислене, няма как да се промени. Единици може би ако минат адско страдание, но и тогаа едва ли? Мафията около тях ще ги върне колооза на ЪПСУРТА... ИНаче не виреят на постове - Вучков за какво си подаде остаката - като видя, че Лапачите само симулират промяна към добро и разбра, че ще е просто параван за пред камерата и си тръгна... Читав не вирее на постовете отдавна...
  • 5 Ghost

    0 0 Отговор
    S A A B
  • 6 кац кац калинкова

    0 0 Отговор
    От клипа не става ясно дали може да каца, или???
Новини по държави: