Last news in Fakti

1 Юли, 2016 20:35, обновена 1 Юли, 2016 21:52 2 076 0

Престрелка, експлозии и заложническа драма в Бангладеш

  • бангладеш-
  • престрелка-
  • дака-
  • въоръжени-
  • заложници-
  • ислямисти-
  • бунтовници

Инцидентът става в дипломатическия квартал на столицата Дака

Престрелка, експлозии и заложническа драма в Бангладеш - 1
Снимка Архив АП/БТА

Полицията и служители от службите за сигурност на Бангладеш се опитват да преговарят с групата въоръжени мъже, които взеха за заложници посетителите на ресторант в дипломатическия район на столицата Дака, съобщават местните медии, цитирани от онлайн изданието на в. "Ню Йорк Таймс".

Според първоначалната информация, полицията и неидентифицирани нападатели започнали престрелка, след като въоръжвните мъже детонирали експлозиви.

Би Би Си съобщава, че по време на престрелката един полицай е бил убит, а най-малко петима души са ранени.

Според изданието "Бангладеш дейли стар", в петък вечерта, 8 или 9 въоръжени мъже нахлули в ресторанта и открили огън. Най-малко 20 души са взети за заложници, като сред тях има и чужденци.

Полицията и силите за сигурност са отцепили района и се опитват да преговарят за освобождаване на заложниците.

"Няколко младежи са влезли в заведението и започнали да стрелят", каза Беназир Ахмед, началник на елитните полицейски части на Бангладеш."Ние искаме да разрешим тази ситуация по мирен начин. Опитваме се да говорим с нападателите ... Основният ни приоритет е да спасим живота на хората, които се намират вътре."

Сумон Реза, работник в ресторанта, който успял да избяга в суматохата, заяви пред "Бангладеш дейли стар", че въоръжените мъже нахлули в заведението около 20:45 местно време и взели заложници.

"Те взривиха няколко груби бомби, причинявайки огромна паника сред всички", каза той и допълни, че мъжете носели пистолети, ножове и бомби и крещели "Бог е велик" преди да детонират експлозивите.

"Неизвестен брой хора все още се намират вътре в кафенето", е заявил представител на полицията пред АФП.

Посолството на САЩ в Дака публикува в Туитър, че е имало "съобщения за стрелба и ситуация със заложници."

Все още не се знае кои са нападателите, но един полицай заяви пред Би Би Си, че те най-вероятно са ислямски бунтовници.

Кафенето е описвано като популярно место сред емигрантите, дипломатите и местната средна класа.

Макар подобни въоръжени атаки да са рядкост в Бангладеш, последния инцидент следва поредица от убийства, за които са обвинявани ислямистки екстремисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА