1 Юли, 2016 22:15 1 295 0

Двама загинаха в самолетна катастрофа в Турция

  • самолет-
  • турция-
  • егейско море-
  • катастрофа-
  • загинали-
  • тренировъчен полет

Самолетът се е разбил по време на кацане на летище край Егейско море

Двама души загинаха в петък, след като тренировъчен самолет се разби в северозападната турска провинция Балъкесир, съобщиха властите, цитирани от Анадолската агенция.

Областният управител на Айвалък Балъкесир, край Егейско море, Намик Кемал Назлъ, заяви пред агенцията, че самолетът се е разбил по неизвестни причини, след като се снишил към полето, на което е трябвало да се приземи.

Двамата загинали са били идентифицирани като 65-годишен инструктор от турската авиационна асоциация (THK) и 25-годишен студент по авиация от Истанбул.

Екипи от местната противопожарна служба веднага се отзовали на мястото на инцидента, за да изгасят останките на самолета, който е бил напълно унищожен.

Случаят е бил предаден на летищните власти, които ще разследват инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: