Last news in Fakti

2 Юли, 2016 09:35 1 418 2

Франция бетонира арменския геноцид

  • франция-
  • геноцид-
  • закон

Приет е законопроект за налагането на наказания при отричането или омаловажаването на всякакви форми на геноци

Френското правителство прие законопроект за налагането на наказания при отричането или омаловажаването на всякакви форми на геноцид и престъпления срещу човечеството, съобщи „Дойче Веле“.

Планираното наказание ще е от една година затвор и глоба от 450 хил. евро. В поправката изрично се заявява, че тя важи и за арменския геноцид в Османската империя. Франция е първата западна страна, признала масовите убийства на арменци за геноцид.

Сега законопроектът трябва да бъде одобрен от сената. Той залегна в предизборната програма на Франсоа Оланд още през 2012 г.  Той позволява на сдружения за борба с робството или за защита на паметта на робите да са ищци по съдебни дела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    1 2 Отговор
    Да се включи и геноцида над индианците в САЩ.
  • 2 Герберасите на власта

    1 2 Отговор
    А не го включвай ,там го водят борба срещу индиански сепаратисти .
Новини по държави: