Last news in Fakti

3 Юли, 2016 09:47 1 996 13

Русия е заплаха за НАТО - Юли 2016

  • йенс столтенберг-
  • нато-
  • русия

Според Йенс Столтенберг Алиансът не търси конфронтация с Москва

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Русия представлява заплаха за Алианса. Той коментира темите, които ще бъдат обсъждани на предстоящата среща на върха на НАТО във Варшава пред „Билд ам Зонтаг“.

„Срещата на върха във Варшава се провежда в решаващ момент за нашата сигурност. Изправени сме пред непредвидими заплахи и сложни предизвикателства. Тук говоря и за Русия, която  е готова да използва сила, за да променя граници.“, заяви Столтенберг.

Все пак той подчерта, че НАТО не търси конфронтации с Москва.

„Студената война е минало. Тя трябва да си остане такова“, допълни Столтенберг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    3 3 Отговор
    За сега обаче само нато е използвало сила за да променя граници. Факт.

    Тия терористи от нато навсякъде провокират конфликти за да си оправдаят съществуването и бюджетите. Паразити които вече са опасни и вредни не само за страните членки на нато но и за целия свят.
  • 2 Хахаха

    2 1 Отговор
    Голяма сензация! Русия е заплаха за НАТО, а НАТО за Русия.

    Коментиран от #12

  • 3 1234

    1 3 Отговор
    Русия била променяла граници,а САЩ те подменят правителства,и по този начин унищожават целите държави,вкарват народите в робство в собствените си държави,заграбват всички ресурси на поробената държава,а уж създавали демокрация.Защо е това НАТО?От кого ни пази ,от себе си ли?На времето имаше Варшавски договор и ответното беше НАТО ,сега какво има??Сега създадоха терористи ,те терористите са САЩ,сами си събориха кулите,те си създадоха Бин Ладен и т.н .Кога хората ще проумеят,че бандита вика дръжте бандита.
  • 4 незнайко

    1 3 Отговор
    Като не търсят конфронтация, защо разполагат военни формирования близо до западната и граница? Защо искат да влезе флота им в Черно море? Русия няма намерение да напада никой. САЩ нарочно го правят и после изкарват други виновни.
  • 5 1234

    1 3 Отговор
    Да се върнем малко към историята:какво помогна нато на Кипър,когато Турция превзе гръцката част??Кой направи държавата Косово и защо??Има и още примери но тия са около нас.В момента САЩ имат 4 военни бази у нас .Колко наем вземаме от тях?Ще ви кажа . НИЩО? Това не е ли грабеж?Колко струва тока от американските електроцентрали ?Кой нарежда на ЕС да си продадем газопреносната мрежа ? КОЙ, КОЙ, КОЙ все е той ,бандитската държава С А Щ.
  • 6 tost

    1 3 Отговор
    Изобщо,има ли някой трезво мислещ ,че Русия ще нападне Нато ?
  • 7 тошибиян

    1 3 Отговор
    АКО БЯХ СЪВЕТСКИ ГЕНЕРАЛ НА СВОЯ ГЛАВА ЩЯХ ДА ИСТРЕЛЯМ ДЕ ЩО ИМА САТАНИ ПО ЗАПАДА И ПОСЛЕ САМОУБИИСТВО

    Коментиран от #8

  • 8 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "тошибиян":

    Не е задължително да изстреляш Сатани за да се самоубиеш.
  • 9 пич

    1 2 Отговор
    И НАТО и Россия реално промениха граници. Но за разлика от НАТО, Россия промени само Крим. И реално прилича на опит да запази обграждането си и откъм море край УКрайна от НАТО, а не че е ревнала за Крим. То си беше и част от Россия преди да започнат и там някакви реформи. Но НАТО промени света буквално. Разпарчоса Югославия, навря се в Либия срещу Кадафи, смаза Ирак и Саддам Хюсейни, с което развърза хаоса и пусна врата за джихадистите. Садам си бе диктатор и не мислеше да дава власт на джихадистите... На практика НАТО така се разшири като проявления, че от защитен пакт стана световен жандарм. А, когато вземеш много да рушкаш гнездото с оси, те се разпръскват и настава хаос. Сега света трещи от войни. За което не е виновна Россия все пак.
  • 10 666

    1 0 Отговор
    Като член на НАТО в непосредствена близост до Русия, веднага трябва да купим 30 самолета, 20 фрегати и няколко подводници. По последна информация, правителството ни е започнало преговори за закупуването на самолетоносача USS Yorktown (CV-10) за скромната сума от $6.4 милиарда. 4 банки от САЩ за изявили желание да отпуснат на България нужния и кредит за модернизация на армията, с промоционална лихва от 27% ( специална, само за членове на НАТО).
  • 11 БУМ БАМ

    0 0 Отговор
    НА ТОА НЯМАЛИ КОЙ ДА МУ КАЖЕ ЧЕ ТОКА Е С ПЛЮС И МИНУС ПОСОКИТЕ В СВЕТА СА 4 И НИЩО ЕДНОПОЛЮСНО НЯМА ДОРИ Е ХЕРМАФРОДИТА ИМА ДВЕ СЪЩНОСТТИ НО НА ТИЯ НАДРУСВАНЕТО ИМ ИДВА В ПОВЕЧЕ И СА О.ИРАТ БЕЗСРАМНО....
  • 12 kcaniba

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    НАТО са заплаха за всички несъгласни!!!!
    Русия, като най способна да се противопостави - Враг нума 1
  • 13 бббббб

    2 0 Отговор
    Терористите са САЩ и ЕС ,и те са заплаха за собствените си нации.
Новини по държави: