Last news in Fakti

8 Юли, 2016 08:54 1 603 11

Великобритания праща войски в Полша и Естония

  • нато-
  • алианса-
  • великобритания-
  • полша-
  • естония

Дейвид Камерън ще изпрати и четири изтребителя Тайфун към мисията на НАТО за охрана на въздушното пространство в Балтийско море

Великобритания праща войски в Полша и Естония - 1
Снимка: АП/БТА

Великобритания ще изпрати войници в Полша и Естония като част от усилията на НАТО да отговори на заплахата от Русия, съобщава Би Би Си.

Засилването на присъствието на Лондон в мисията на Алианса на изток ще бъде обявено от британския премиер Дейвид Камерън. Това се очаква да стане на откриващата се днес във Варшава среща на върха на НАТО.

Дейвид Камерън се очаква да обяви, че батальон от 500 британци ще бъде разположен в Естония, а други 150 души ще бъдат разположени в Полша.

„Срещата на върха във Варшава е шан да потвърдим отново нашата силна подкрепа за Украйна и източните ни съюзници при сдържането на руската агресия. Действията ни говорят повече от думите. Великобритания е горда да има водещата роля, разполагайки войски в цяла Източна Европа. Това е още един пример за нашето лидерство в НАТО.

Освен това Дейвид Камерън ще изпрати и четири изтребителя Тайфун към мисията на НАТО за охрана на въздушното пространство в Балтийско море.

Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг заяви, че използваната от Русия сила срещу Украйна е променила средата на сигурност и НАТО трябва да отговори. Очаква се на срещата във Варшава Дейвид Камерън, който трябва да се оттегли през септември, да потвърди ангажимента на страната да изразходва 2% от БВП за отбрана. Камерън отказа да задейства чл. 50 от Лисабонския договор за напускане на ЕС и остави тази чест на своя наследник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бати

    0 2 Отговор
    СМЕШНИЦИ, АБСОЛЮТНИ ПАЛЯЧОВЦИ, с действията си само провокират Русия и накрая ша ядат много здрав бой, само дето още не го знаят идиотите.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 onq s konq

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "бати":

    Кои са тия "ТЕ" дето провокират Русия,след като и "НИЕ" сме с тях?И ние ли сме палячовци?И понеже си отлично осведомен че "ще ядем здрав бой",пък не го знаем,ТИ...- след като го знаеш,кво правиш тук в БГ,а не си се "спасил" в Русия?!

    Коментиран от #7

  • 3 незнайко

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "бати":

    Прав сте, но така е почнала и втората световна война, с нападение над Русия. (НАТО да отговори на заплахата от Русия ). Кого и кога Русия е заплашила? Може би това са поляците, които от край време не обичат руснаците. Англичаните май са забравили, как Хитлер им изпращаше ракети над Лондон. Капитализма се обединява за да използва простолюдието. Нагледен факт е приемането на бежанци в Германия, които да работят за сметка на германците. ДЕМОКРАЦИЯ е измислена дума, за заблуда на вярващите, че богатите мислят за бедните.

    Коментиран от #4

  • 4 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    уникално твърдение,че вторатата световна била започнала след нападение над русия :)!всъщност започва след като ссср напада заедно с германия полша!

    Коментиран от #6, #9

  • 5 Карли

    2 2 Отговор
    НАТО ИМ се ще да повторят Нормандия - Неман. Само че руснаците, колко години бяха воювали до тогава???????. Нали си спомняте колко елитни дивизии на Румъния и Италия ги затриха при Сталинград.
    Скоро проф. Божидар Димитров каза че произхода на руснаците идва от север - под Швеция и те са пряки наследници на викингите и нямат нищо общо със славяните, може в последствие са се омешали.. Тези които не знаят за тях да прегледат серийният филм по БНТ за викингите. Иначе са миролюбив народ - само да не ги закачаш. И тези приказки за пияндури и тем подобни са глупости.
    В момента най-боеспособни като хора и армия са те, колкото и да се перчат Атлантическият пакт. Какви англичани, хамериканци и подобие на войни.
    На едно съвместно учение - по две бойни ескадрили кацаха едновременно едно след друго без инцидент.Това беше преди 30 години и като чистехме кабините им по пода се търкаляха празни шишета от Столичная докато дойдат от Одеса.
  • 6 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Десииии, ох мило надявах се да те пуснат в домашен отпуск от 4-ти км. И как казваш започнала ВСВ? Ми преди това Хитлер нарушава Версайския мирен договор с вкарването на войски в Елзас и Лотарингия-демилитаризирани според договора. Ами Аншлуца? Присъединяването на Австрия. Ами преди Полша майще го отнесе Чехословакия! Мило имаш наченки на познания по история на ниво 3-та група в детска целодневна градина. В джакудзито ще ти обогатя познанията. И преди договора между Хитлер и Сталин има един друг. Чембърлейн го размахва на слизане от самолета с думите: "Нося ви мир", и този договор е с Хитлер. Та те така милооо...
    Ще пораснеш и ще ми благодариш!

    Коментиран от #8

  • 7 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    На коня пак му е дошъл в повече тетрахидроканабинолът в тревата...
  • 8 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Монго":

    манго,историята ти е силна страна като събирането на боклук от кофите за смет признавам.само леко пояснение,нито едно от твоите партенки не е начало на втората световна,а това е нападението над полша извършено от хитлер и сталин ,договорено предварително.та нека не се забравя кои и как е почнал втората световна ,а не да се правят цигански работи,ти поне ги знаеш тези неща :)!та манго без цигански работи моля,както латинизирането на румънците и забогатяването на руснаците през 2015!пиши си за чипкането,милото,джакузито...определяи срещи за разбиране по мъжки на които после не ходиш и се прави на умен ,мургави сънароднико без да си ,тва ти са възможностите :)

    Коментиран от #10

  • 9 Goro Lafchi

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Ако войната беше започнала с нападението на Германия и СССР над Полша, защо Англия и Франция обявяват война само на Германия, а не и на СССР? Сигурно не са знаели това,което знаеш ти!

    Коментиран от #11

  • 10 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Десо, хайде ходи да плетеш чорапи и не ми са прави на Божидар Димитров. Русия била започнала войната! Няма да ме нервиш с глупостите си, защото няма да те водя на джакудзи.
  • 11 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Goro Lafchi":

    точно така договора рибентроп молотов не е бил огласен в цялост и англичани и фряанцузи обвиняват само хитлер .в ссср до разпадането му този договор не бе обявен в неговата цялост,а именно че има предварителна договореност за разпарчатосването на полша от хитлер и сталин.има обаче и продължение,след като англия и франция обявяват воина на хитлер сталин дефакто е две години немски съюзник и подпомага хитлерова германия със суровини, а и руснаците получават от немците картбланш да окупират литва,латвия,естония и бесарабия.та значи втората световна започва 1939 година после хитлер и сталин са съюзници до 1941 когато хитлер напада ссср изпреварваики сталин дето се е готвил за същото.обаче соцносталгиците удобно ги изпускате тези моменти в историята и за вас втората световна почва с нападението над ссср,смях!
Новини по държави: