Last news in Fakti

13 Юли, 2016 16:08 1 585 1

Погнаха амазонка на Пегида, заради България

  • татяна ферстерлинг-
  • пегида-
  • българия

Татяна Фестерлинг обвинена, че набирала хора за чужда военна сила

Полицията в Хамбург е започнала разследване срещу бившия лидер на германското националистично движение Пегида – Татяна Фестерлинг, съобщи „Шпигел“,

В края на юни Фастерлинг беше на посещение в България. Тя се включи във военизираната доброволческа група, преследваща бежанци край границата на България с Турция. Тя беше със своя колега от Холандия Едвин Вагенсфелд  .

По-късно германката публикува снимка в социалните мрежи със съобщение, в което призовава ветерани от армията или бившия полицаи от цяла Европа да подпомогнат усилията на доброволците от „Българският клуб на ветераните – Васил Левски“.

Фестерлинг пише, че в момента условията по българската граница са тежки и че нейните приятели имат нужда от допълнителни подкрепления. Тя отправя призива си към всички мъже в Европа.

По късно тя е повторила призива си по време на митинг на Пегида в Лайпциг. Заради това срещу Фестерлинг е започнало разследване по подозрения за  „Вербуване на хора за чужда военна сила”. Това е престъпление по член 109 на Наказателния кодекс на Германия.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 2 Отговор
    Малийй, това демокрацията велика работа - реши ли да ти разкратае фамилията с изсмукани от пръстите доводи ще го направи, но по демократично му, не като комунистите. Дори и да е "военна сила", то съвсем не застрашава Германия, ама... демокрация, всеки може да си интерпретира каквото му хрумне.
Новини по държави: