Last news in Fakti

14 Юли, 2016 17:16 1 237 1

Баку и Киев се подкрепят за Нагорни Карабах и Крим

  • крим-
  • украйна-
  • нагорни карабах-
  • азербайджан-
  • петро порошенко

Създават съвместно производство на транспортния самолет Ан-178

Баку и Киев се подкрепят за Нагорни Карабах и Крим - 1
Снимка: БТА/ AP

Украйна не признава Нагорни Карабах и приветства подобна позиция на Азербайджан за Крим. Това заяви в Баку украинският президент Петро Порошенко по време на съвместна пресконференция с президента на Азербайджан Илхам Алиев. 

Според Порошенко, цитиран от украинските медии, взаимната подкрепа за суверенитета, териториалната цялост и независимостта на Украйна и Азербайджан е във фокуса на последните преговори между президентите."Ние се договорихме да се хармонизират и координират подходите ни и за разширяване на сътрудничеството в многостранен формат“, заяви Порошенко.

Украйна и Азербайджан се договориха да възобновят изпълнението на проекта Одеса-Броди. Според Алиев възобновяването на този проект ще се създаде добри транспортни възможности, които ще свързват Каспийско море, Черно море и Балтийско море.

Освен това Украйна и Азербайджан възнамеряват да създадат съвместно производство на транспортния самолет Ан-178. Конструкцията на самолета се базира на удължения Ан-158. Машината се задвижва от два реактивни двигателя Д-436-148ФМ.

Ан-178 е предназначен за военни и цивилни клиенти, като основния му пазар са авиокомпании и военновъздушни сили, които днес експлоатират Ан-12.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фиууууу

    1 0 Отговор
    Ехх, то така става: два-три подписа и хоп, почваме да правим самолети. Ми лиценза без пари ли, ми двигателите кой ще им ги продаде?!
Новини по държави: