Last news in Fakti

16 Юли, 2016 00:11, обновена 16 Юли, 2016 01:26 2 425 3

Къде е Ердоган?

  • турция-
  • преврат-
  • военни
Къде е Ердоган? - 1

В момента не е известна съдбата на президента на Турция Реджеп Ердоган. През последните години той е силният човек  в страната.

Представител на Ердоган заявил пред Ройтерс, че президентът е в безопасност. Анадолската агенция съобщи, че превратът е успял. 

Информацията от самата Турция е ограничена. Спрян е достъпа до социалните медии – Фейсбук и Туитър в Турция. В турската версия на новинарския агрегат на Гугъл са изтрити новините за преврата. 

Турската държавна медия TRT беше свалена от ефир.

Това е станало, след като водещ прочете съобщението на армията, в което се казва, че е превзела властта след преврат.

„Ние ще преодолеем това. Превратът няма да е успешен. Тези, които участват в него ще платят тежка цена в съда“, заявил Реджеп Ердоган, цитиран от Ройтерс.

Според Би Би Си Ердоган се намира на почивка в Мармарис.

Малко около полунощ Ердоган даде телевизионно изявление чрез смартфон. Той се обърна към населението да излезе масово на улиците и да го подкрепи. Носят се слухове, че Ердоган се опитва да избяга. 

Очевидно, че елементи от въоръжените сили в Турция опитват да проведат преврат. Малко вероятно е той да успее, но представлява сериозен риск за страната,  написа в профила си в Туитър бившият външен министър на Швеция Карл Билд. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Carfen

    1 0 Отговор
    Може би само в Саудитска арабия може да се скрие. Ако успее да стигне до там.
  • 2 Монго

    0 0 Отговор
    Деса го е скрила в леглото си, със статут на.бежанец...
  • 3 ждане

    0 1 Отговор
    НЯМА
    Н И К А К Ъ В Ш А Н С
    ДА УСПЕЕ ТОЯ ПРЕВРАТ!
    Лягайте си да спите и си изключете телефона - утре и тази новина ще бъде изтрита по молба на Турското посолство!
Новини по държави: