16 Юли, 2016 18:21 3 729 1

Войници мислели, че е учение, а не преврат

  • турция-
  • преврат
Войници мислели, че е учение, а не преврат - 1
Снимка: Туитър

Голяма част от задържаните войници за тяхното участие в преврата са мислили, че участват в учение, пише в. „Джумхуриет”.

Става дума за арестуваните войници, които участвали в блокадата на летището в Истанбул. В момента са задържани около 70 войници и десетима офицери. Солдатите разказали в полицията, че техните командири им казали, че участват в учение за терористична заплаха.

В. „Хюриет” пише, че  част от войниците разбрали, че участват в метеж след като около танкове започнала да се събира тълпа от недоволни протестиращи.

В нощта на 15 срещу 16 юли в Турция беше направен опит за държавен преврат. В момента в арестите са около 3000 метежници. При завързалите се престрелки бяха убити най-малко 256 души, а други 1440 бяха ранени.  От правителството обявиха, че 161 души - полицаи и цивилни са били убити при престрелки с метежниците. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Долна и тъпа постановка на президента . Само един резак може да е толкова тъп и кръвожаден .
Новини по държави: