Last news in Fakti

20 Юли, 2016 21:49 1 956 1

В Турция арестуваха двама конституционни съдии

  • турция-
  • арести-
  • съдии-
  • преврат-
  • метежници-
  • ердоган

Арестувани са и двама души, които в социалните мрежи подкрепили метежа

В Турция арестуваха двама конституционни съдии - 1
Снимка: БТА/ AP

Двама конституционни съдии са били арестувани в Турция, съобщи турската телевизия NTV.

Те са сред общо 113 служители от съдебната система, попаднали под удара на властите след проваления опит за военен преврат, посочва телевизията.

Около 60 000 военни, полицаи, държавни служители и учители са били освободени от длъжност заради съмнения, че имат връзки с метежниците.

Турските медии съобщиха, че от длъжност са били освободени и 262 военни съдии и прокурори.

Междувременно „Хюриет“ написа, че в провинциите Караман и Зонгулдак са били арестувани двама души, които в нощта на преврата са изрази подкрепа към метежниците в социалните мрежи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРАБАБА73

    1 0 Отговор
    всички арестувани сега заради проваления преврат са интелигентни ,умни,и образовани хора.а този техен президент не обича критиките,и иска да си прави сам каквото той желае.не я разбирам много турската политика,но арестуване особено на журналисти,има отдавна.защото бяха разкрили едни далавери на президента и семейството му.и къде е тук демокрацията.според мен това е тероризъм спрямо интелигенцията,защото по необразованите по -лесно се манипулират.този диктатор ще озлоби народа,и в скоро време и от там вече ще има недоволни,които ще объркат държавата като цяло.когато им са нарушени правата,особено младите хора набързо ще се опитат да му отвърнат на насилието.жалко ,че всичко това е много близо до нашата страна.
Новини по държави: