Last news in Fakti

21 Юли, 2016 21:45, обновена 22 Юли, 2016 08:36 2 710 10

Ирина Бокова е трета при тайния вот в ООН

  • антониу гутериш-
  • оон-
  • гласуване-
  • ирина бокова-
  • трета

След Гутериш е бившият словенски президент Данило Турк

Ирина Бокова е трета при тайния вот в ООН - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Антониу Гутериш поведе след първото тайно гласуване за нов генерален секретар на ООН, съобщи Yahoo News.

Бившият португалски премиер е получил най-много гласове, съобщиха неназовани дипломати.

След него е бившият словенски президент Данило Турк. За поста се борят общо 12 кандидати, сред които и Ирина Бокова.

Официално резултатите няма да бъдат оповестени, а до края на месеца се очаква ново тайно гласуване. 

На трето място – с равен резултат – са Ирина Бокова, бившият сръбски външен министър Вук Йеремич и бившият македонски такъв Сърджан Керим, посочва „Ню Йорк Таймс“.

По всяка вероятност през месец октомври ще стане ясно името на новия генерален секретар на ООН.

Факти.бг припомня, че през месец февруари тази година България официално номинира Ирина Бокова за поста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Владислав Димитров

    1 1 Отговор
    Някой още надява ли се, че Иринчето ще стане генерален секретар ?

    Коментиран от #3

  • 3 раптър

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Владислав Димитров":

    Костов Соросоиден фашизоид, живо потвърждение си на това, че в ада казана на Българите никой не го надзирава. Те сами се топят. А иначе трети в класирането на първи тур е блестящо постижение!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Владислав Димитров

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "раптър":

    Я па тоя !Ти добре ли си ве, Костов Соросоиден фашизоид, ада, казана, защо е това ?? Уточнявам за по тъпите : нямам нищо на против, ако изберат Ирина Бокоаа за генерален секретар на ООН, даже ще се радвам. Само изказвам мнение, че просто тя няма никакъв шанс ! Прави ми впечатление, че тук на този форум, ако някой изкаже определено мнение и то се окаже различно от това на една местна, може би платена групичка, този човек автоматически се превръща в предател, фашист, соросоид, американска подлога и т.н. Явно е, че и ти влизаш в тази групичка.

    Коментиран от #9

  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Това е ясно интересно е каква е разликата в гласовете , та да разберем кой какви шансове има .
  • 6 onq s konq

    2 1 Отговор
    Бокова е от стар комунистически род , традиционно упражняващ властови позиции при Живковия режим и е естествено Русия да я подкрепя в надпреварата,разчитайки на активното й лобиране .Още по-естествено обаче е Западът да съзира въпросния "троянски кон" и да му бие камшика на финала "по целесъобразност".
  • 7 БайХуй

    1 0 Отговор
    Ми дано на тъпите стане ясно че се избира послушковец от слаба и безлична държава - да си върти гъза като ветропоказетел. Това червената бабичка го може отдавна по партийна линия!
  • 8 ГОСТ 2

    0 2 Отговор
    явно,=е е вторият-хем е от източна Европа,хем не е православен,хем не е женско,което става само за кревата.Нооо жалко,чак след около половин век,може пак да имаме шанс да сме начело на света!!! И да си спомним ада,българския казан иии егото,завистта на Боки, изхрачи всички плюнки,макар и задкулисно и с подставени плювачи....Боко,ами баща ти ,ами и ти не бяхте ли членове на партията,той полковник,ти майор от МВР,че и преподавател в бърлогата на ДС,Каква вина има тя още ученичка в ония години та да отговаря за бащаси.Ати що не оплюеш баща си да видиш колко е лесно...Но това е тъмни балкански субекти...
  • 9 раптър

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Владислав Димитров":

    Не се сърди , но нито съм "местен" нито "платен". Но не мога да простя когато българи плюят българи и то пред света! Умираме да се "топим" пред чужденците. Еле пред авторитетни международ ни институции. Тази жена трябва да получи подкрепата от всички нас, българите. Какво е виновна тя ,какъв е бил баща и ? А и дали е толкова черен , също изразявам съмнение! Аз лично повече се притеснявам от тези , които на 9.11.89г заспаха комунисти , а на 10 .11.89г се събудиха заклети антикомунисти- разбирай СеДеСа ри. Защото хора , предали веднъж, предават и след това! А иначе имам огромни резерви по начина на управление на Татковината ни.Решението е след успешен референдум- втори за швейцарски модел -на референдумна демокрация.

    Коментиран от #10

  • 10 Владислав Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "раптър":

    Значи щом казвам,че едва ли ще бъде избрана Ирина Бокова за ГС на ООН, това според теб означава, че аз плюя по нея пред света ли ?? Странен си малко ти ! Понеже съм забелязал, че достатачно често, сам си позволяваш да оплюваш България и българите, а уж се възмущаваш когато друг си го позволява.