Last news in Fakti

24 Юли, 2016 02:59 2 516 3

ООН: 2016-а ще е най-горещата в историята

  • оон-
  • 2016-
  • най-гореща-
  • историята

Рекордни температури през настоящата година

ООН: 2016-а ще е най-горещата в историята - 1
Снимка: БТА/АР

Светът е на път да запише най-горещата година в историята си, регистрирана някога, пише "Гардиън".

Според Световната метеорологична организация към ООН, нивата на въглероден диоксид в атмосферата са с рекордни височини. CO2 продължава да влияе сериозно на глобалното затопляне в световен мащаб.

Тазгодишният юни бе 14-ият пореден месец с рекордни температури и на сушата, и в океаните. От ООН призовават за незабавното осъществяване на споразумение, заменящо използването на изкопаемите горива със "зелена" енергия до 2100 година.

Според НАСА, средната температура за първото шестмесечие на 2016 е била с 1.3 градуса по Целзий по-топла от прединдустриалната ера в края на 19-и век.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 учуден

    2 0 Отговор
    За 100 години само с 1,3 градуса повишение. Повече от нищо.

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "учуден":

    Ще разбереш истинското значение на тоя 1,3 градус като те хванат да шофираш с толкова.
  • 3 Гост

    2 0 Отговор
    "Според Световната метеорологична организация към ООН, нивата на въглероден диоксид в атмосферата са с рекордни височини. CO2 продължава да влияе сериозно на глобалното затопляне в световен мащаб."

    Толкова прозаично-нефелно и малоумно лобиране, просто е обида за средно интелигентния читател!!!
    Колко се е повишило съдържанието на въглероден двуокис, а г-да корумпета? Защо не напишете, че това "чудовищно" повишение на въглероден двуокис е 0,001%??? Не ви изнася, нали?
    Какъв е този чудодеен газ, който с повишението си от 0,001% повишава температурата с 1,3 градуса? Сигурно ако съдържанието му в атмосферата стане 1% температурата на Земята ще стане 1300 градуса, а?
    За вас явно най-важното е да гушкате парите за лобиране с подобни идиотски лъжи!