24 Юли, 2016 13:54 1 202 8

Германия затяга законите за продажба на оръжия

  • германия-
  • мюнхен-
  • оръжия-
  • закони-
  • контрол-
  • зигмар габриел

Стрелецът в Мюнхен е бил въоръжен с пистолет Глок

Германия затяга законите за продажба на оръжия - 1
Снимка: БТА/ AP

Високопоставени германски политици призоваха да бъдат затегнати законите и контрола при продажбата на оръжия, съобщи Би Би Си.

Призивът идва два дни след кървавото нападение в Мюнхен, при което бяха убити най-малко деветима души от 18-годишен германец с ирански корени.

Разследващите съобщиха, че той е бил въоръжен с Глок, а в раницата му е имало близо 300 куршума.

Вицеканцлерът на страната Зигмар Габриел заяви, че трябва да бъде направено всичко възможно, за да се ограничи достъпа до смъртоносни оръжия.

Вътрешният министър Томас де Мезиер сподели, че планира да преразгледа законите за продажба на оръжия.

Според мюнхенската полиция стрелецът – Али Сонболи – е бил депресиран и е възможно да се е вдъхновил от норвежкия убиец Андерш Брейвик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Про

    2 0 Отговор
    Да вземат пример от Тиквата ..който въведе закон в България при който се регистрират и ВЪЗДУШНИТЕ ПУШКИ още през 2012г...иначе глоба 500лв...500лв ...500лв ..дасе задавиш дано
  • 2 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Пищовите и пушките не гърмят и трепят човеци на самоинциатива !И камионът в Ница сам-самичък на премаза стотина души. Обикновено това е дело на " интегрирани" / няма значение второ-трето или пето поколение/ Али, Мохамед, Осман и т.н. АМИ ОСЪЗНАЙТЕ СЕ - ГОРДИ ,УМНИ И ОБРАЗОВАНИ ЕВРОПЕЙЦИ СТЕ!!!
  • 3 666

    1 0 Отговор

    Грешна политика.
    Трябва да се раздаде оръжие на местните хора,за да има с какво да се защитят.
    Ако германците имаха също оръжие жертвите щяха да са 1 или две най много и атентатора щеше вече да е мъртъв.
    За България е същото,ако искат да има ред трябва да има оръжие във всеки който е дал клетва, служил е в армията и не е луд.
    Ефекта ще е мигновен.
    Битовата престъпност ще клони към 0%.

    Коментиран от #8

  • 4 ооо

    1 0 Отговор
    ВДЪХНОВИЛ СЕ ОТ ОТ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ И СЕ УПЛАШИЛ ЧЕ СКОРО ТРЯБВА ДА РАБОТИ , А ИМА КОНКУРЕНЦИЯ СРЕД ИМИГРАНТИ И РЕШИЛ ДА НАМАЛИ ИМ БРОЙКАТА ...ВСИЧКИ СА ПЪЛНИ БОКЛУЦИ ,ШЕТ АБСОЛЮТЕН...НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБРАБОТКА...МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ПРЕДСТАВИТЕ ОТ ТЯХ НИЩО НЕ СТАВА ....ВИЖТЕ САМО КАКВО ПРАВЯТ ТЕЗИ ИЗРОДИ---В НИЦА ГАЗЯТ С КАМИОН , ГЕРМАНИЯ АЛАХ АКБАРОВЕЦ СЕЧЕ С БРАДВА ВЪВ ВЛАКА, ПРЕДИ ДВА ДЕНА АЛИ ХУЙАЛИ СТРЕЛЯ НА МЕСО , А СЕГА КАЖЕТЕ ТЕЗИ СВИНЕ ЗАСЛУЖАВАТ ЛИ ДА ГИ ХРАНИШ...
  • 5 Иво

    2 0 Отговор
    Сега черния пазар ще навърти оборот. И накрая без оръжие ще се окажат само тези дето спазват закона.
  • 6 Гост

    1 0 Отговор
    Не само нашите политици са идиоти, явно дойчовските са лишени от мозък!
    Доказа се, че Али-то е стрелял с НЕЗАКОНЕН Глок!!!
    Каква тогава ще е логиката да затегнеш контрола над законните оръжия? Да не могат да се защитят хората от лудите ли?
    А това, че убиецът се казва Али пак ще се пренебрегне!
  • 7 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор
    Преди да бъде въведен Новия Световен Ред трябва да се измъкнат оръжията от ръцете на хората, това е и целта на активните мероприятия като 9/11 и "тероризма", трябва да се оправдае навлизането в личния живот на гражданите от службите, следенето по всички параграфи, липсата на спокойствие, и премахването на всякаква съпротива. Пример е България и нейния народ лишени от правото да се защитават от циганските набези и тези на "бежанци", скопена армия, толерасти на власт, всичко свято като нация, род и родина трябва да бъде смазано, такова е желанието на тези, които спасихме пред 75 години и чиято перверзна фантазия за световна доминация се изпълва пред очите ни! Бог да ни е на помощ!
  • 8 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "666":

    за България си много прав
Новини по държави: