24 Юли, 2016 17:49 1 286 1

МВнР: Обстановката в Турция остава силно нестабилна

  • турция-
  • препоръки-
  • мвнр
МВнР: Обстановката в Турция остава силно нестабилна - 1
Снимка: АП/БТА

Обстановката в Република Турция остава силно нестабилна. След обявяването на извънредно положение от 01.00 часа на 21.07.2016 г. започна постепенното въвеждане на допълнителни мерки за засилване контрола на силите за сигурност и увеличаване правомощията на изпълнителната власт.

Това съобщават от пресслужбата на МВнР.

На този етап остават в сила препоръките от Съобщението на МВнР от 18.00 ч. на 21.07.2016 г. (ТУК)

Предвид организирания днес от опозиционната Народнорепубликанска партия митинг, подкрепен и от управляващата Партия на справедливостта и развитието, препоръчваме на българските граждани във вечерните часове на 24.07 да избягват посещения на площад Таксим и в районите, граничещи с него.

Предприетите към момента мерки от властите във връзка с обявеното извънредно положение не засягат пряко сигурността на българските граждани. Остава в сила изискването за носене на лични документи предвид честите проверки и задържането на лица, които не могат да удостоверят самоличността си. Необходимо е българските граждани да спазват стриктно указанията на полицейските органи.

Към 24.07.2016 г. няма промяна в обстановката на българо-турските ГКПП. Движението и в двете посоки – вход и изход, е нормално натоварено за сезона, като е засилен контролът на входните и изходните пунктове от турска страна. Няма допълнителни изисквания, свързани с преминаването на българските граждани.

Във връзка с провеждащите се традиционни борби в Одрин днес, е засилен полицейският контрол на входните и изходните артерии на града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иии

    1 0 Отговор
    айде идиоти на почивка в Турция...,после ще викат че консулството ни не ги спасява..ама нали ви предупреждават НЕ ХОДЕТЕ В ТАЗИ ИНАЧЕ ХУБАВА ДЪРЖАВА..
Новини по държави: