Last news in Fakti

25 Юли, 2016 07:09 4 697 5

Нов атентат в Германия: Сириец се самовзриви

  • германия-
  • взрив-
  • сириец-
  • терористична атака-
  • атентат

Ранени са 12 души, някои от тях тежко

Сириец се самовзриви тази нощ в 22.12 ч. по време на музикален фестивал в малкия баварски град Ансбах. Атентаторът е загинал. Ранени са 12 души, някои от които много тежко.

Според очевидци, цитирани от немските медии, атентаторът е носел раница и е опитал да влезе на територията на фестивала „Ансбах опен“, но тъй като не е имал входен билет, не е бил допуснат. Веднага след като са му отказали да влезе, се е самовзривил.

Веднага след атаката, фестивалът е бил преустановен, а хората - евакуирани.

Според местните власти, трима от ранените са в изключително тежко състояние.

Експерти, пристигнали на мястото на експлозията се опитват да установят вида на експлозивите, използвани от атентатора.

Няколко часа след експлозията баварският вътрешен министър Йоахим Херман заяви: „Атентаторът е носел раница с много метални предмети. Те са предназначени да наранят възможно най-много хора“.

Но заради ситуацията в родината му, той получил разрешение за временно пребиваване и дори имал апартамент в Ансбах, добави Херман.

Министърът заяви, че е "разгневен" от атаката, която според него показа необходимостта "да се засили контрола върху тези, които живеят в нашата страна".

Атентаторът е 27 годишен. Пристигнал е в Германия от Сирия преди четири години. Преди година са отклонили молбата му за убежище. Според баварския вътрешен министър досега той два пъти е опитвал да се самоубие и е лекуван в психиатрична клиника.

Засега няма конкретни данни за атентат, организиран от „Ислямска държава“. Властите обаче не изключват ислямски мотив. Полицията претърсва цялата околност . 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър Димитров

    1 0 Отговор
    Нищо ви няма сган мръсна!!!Можете да го понесете, виновни сте си сами!Дано Господ пази България от тая ненормална тъпа жена Меркел, че доведе това зло в ЕВРОПА и България!
  • 2 БайХуй

    0 0 Отговор
    Кво са му криви обикновените хора?! Да беше се гръмнал около баба Мъркел... Така щеше да има ефект и щеха да го заобичат а сега...
  • 3 Хараламби

    0 0 Отговор
    Сега ще излезе, че е действал сам, нямал е никакви връзки с ИСИЛ и е бил психично болен. Само да не се окаже, че един милион бежанци в Германия са психично болни...
  • 4 православен

    0 0 Отговор
    Каква е тази ЛЪЖЛИВА ПОЛИТИКА БЕ, МЕРКЕЛ И ВСИЧКИ КОИТО Я СЛУШАТ СА ПСИХИЧНО БОЛНИ/КАТО ХИТЛЕР/ ! Не виждате ли,че тази гнусна бабичка садистка Меркел след атентатите мълчиииииии!
    Тя е престъпник № 1!
  • 5 Morgoth

    0 0 Отговор
    Сред всички лоши страни на това което се случва в момента можем да видим и една добра - следствието идва достатъчно бързо за да бъде идентифицирана причината. Поканата на Меркел може директно да бъде свързана със зачестилите терористични нападения. За съжаление предните десетилетия не е имало такава бърза връзка и Европа се е напълнила с хора незачитащи европейските ценности, но пък вече имащи европейски права.
Новини по държави: