Last news in Fakti

26 Юли, 2016 11:59, обновена 26 Юли, 2016 16:50 6 741 9

Нова кървава драма във Франция

  • франция-
  • нападатели-
  • църква-
  • отвличания-
  • светът

Взети са петима заложници

Нова кървава драма във Франция - 1
Снимка: БТА/AP

Двама въоръжени мъже взеха заложници в църква във френския град Руан, съобщи Би Би Си.

В следствие на атаката е загинал един свещеник. Той се казва Жак Амел и е на 84 години. Полицията организира щурм на сградата и уби нападателите.

Хроника на събитията:

Според „Europe 1” са взети петима заложници. Сред тях има един свещеник, две монахини и двама поклонници.  Нападението е станало по време на сутрешна служба. Полицията щурмува църквата. Съобщава се, че една от монахините е успяла да избяга преди атаката. France 3 съобщи, че на мястото са били чути изстрели.

По първоначални данни нападателите са били  въоръжени с ножове. Елитни полицейски служители са отцепили района.

По последни информации и двамата нападатели са вече убити. Няма информация за състоянието на заложниците. Не е ясно каква е била причината за атаката. Поне един човек е лекуван от наранявания.

Говорителят на вътрешното министерство Пиер Анри Брандет заяви, че един от заложниците е с много тежки наранявания. Похитителите са били неутрализирани, докато са излизали от църквата. В момента сградата се претърсва за наличие на експлозиви.

Френският вътрешен министър Бернар Казньов в момента пътува към Руан. С него е и президентът Франсоа Оланд.

„Цяла Франция и всички католици бяха ранени. Ние ще застанем заедно в този миг“, написа Валс в социалната мрежа Twitter. Той определи атаката като „варварска“.

На този етап не са изяснени мотивите на нападателите. Следствието по случая обаче ще се води от антитерористичните части.

 

 

 

 

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    2 0 Отговор
    вече всичко е ясно - отрязали са главата на свещеника и викали АЛЛАХ АКБАР . Всеки ден тези изроди показват рогата-докога ще търпим свинщина на ИСЛЯМСКИ ТЕРОРИСТИ..
  • 2 наблюдателна

    0 0 Отговор
    Кой от двамата посочени е всъщност вътрешният министър - Пиер Анри Брандет или Бернар Казньов?
  • 3 дядоЯго

    0 0 Отговор
    щом всички терористи са мюсолмани,но не всички мюсулмани са терористи-то би следвало ,както се полага за такива силно религиозни хора,да ги пратим всички при алаха*им да си разберат там кой е за рая -кой не.....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гробар

    1 0 Отговор
    Терористите трябва да бъдат погребвани, като частите от телата им се поставят в свински кожи, а роднините им до 9-то коляно да бъдат връщани там, откъдето е семката им!
  • 6 КОСТИ

    0 0 Отговор
    ВСИЧКИ МЮСЮЛМАНИ ВЪН ОТ ЕВРОПА!
  • 7 киро

    0 0 Отговор
    Тази религия , която призовава "да бъде убит неверника" и към "джихад" трябва да бъде забранена със закон и храмовете да бъдат съборени и заличени.
  • 8 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    МЮСЛИТАТА НЯМА ДА СЕ СПРАТ И ЗА СЕГА ПЕЧЕЛЯТ
  • 9 Нико

    0 0 Отговор
    В Япония са го направили и нямат проблем с мюсюлманите.
Новини по държави: