Last news in Fakti

27 Юли, 2016 03:16 4 570 6

Арестуваха 150 момчета и момичета в Иран, защото празнували заедно рожден ден

  • иран-
  • арести-
  • рожден ден-
  • смесени събирания-
  • полиция-
  • неморално-
  • техеран

Акцията е част от новите мерки, с които властите в страната се опитват да спрат младежите да посещават събития, на които присъстват представители и на двата пола

Арестуваха 150 момчета и момичета в Иран, защото празнували заедно рожден ден - 1
Снимка АП/БТА

Повече от 150 момчета и момичета са били арестувани в Иран, защото присъствали заедно на празненство за рожден ден в близост до столицата Техеран, съобщи в. "Дейли мейл".

Младите иранци са били задържани, след като полицията нахлула на градинското парти по сигнал на местни жители.

Полицейският началник на провинция Техеран, заяви пред иранската информационна агенция Тасним, че с настъпването на лятото, служителите на реда са започнали акция по проверяването на градини и паркове.

"След като получихме информация, че в околностите на Исламшахр, в западната част на провинцията, има градинско парти, на което присъстват и момичета, и момчета, бе проведена полицейска акция, която доведе до задържането на десетки момчета и момичета", заяви полицейският началник.

"Около 150 момчета и момичета се бяха събрали на смесен купон под претекст, че празнуват рожден ден в градината, която се намира в непосредствена близост до студио, където незаконно се продуцира и записва музика", добави той.

"При пристигането на полицията, всички присъстващи бяха арестувани и в последствие изпратени преди съдебната система."

Подобни полицейски набези срещу събирания, на които присъстват представители и на двата пола, са били извършени из цял Иран през последните седмици.

Повече от 30 ученици получиха 99 удара с камшик през май, след като бяха хванати да празнуват заедно дипломирането си. Младите мъже и жени са били бичувани в Казвин, на 140 км северозападно от столицата Техеран.

Причината за тези полицейски хайки е, че момчета и момичета не могат да празнуват заедно, според правилата на държавната „Морална полиция“.

Репресиите в страната идва въпреки усилията на умерения президент Хасан Рохани да позволи по-широки социални и културни свободи.

Началникът на полицията в Техеран съобщи през април, че е събрал 7000 цивилни полицията в столицата, които да се борят срещу "неморалност".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    3 1 Отговор
    Внимателно четете и си правете сметка какви камшици и какво ново робство ни чака ако не се надигнем срещу тази пасмина и ако продължаваме да не раждаме деца.
  • 2 Shadow

    1 0 Отговор
    Колкото по-внимателно чета толкова повече ми се струва, че Миленчето е използвала Google Translate да преведе статията от някой чуждоезичен сайт :)
  • 3 БОБИКОМ

    2 1 Отговор
    то е ясно за какво са им момчетата ами девойките какво ще ги правят колегата Медиатор 37 е прав задава се 3ти Халифат в Европа и ако не вземат мерки тия меки пишки политиците в цяла Европа дупе да ни е яко - БУКВАЛНО лошото е че 2ри хан Тервел няма да се роди да ги спре тия читаци
  • 4 шлемник байкалски

    1 1 Отговор
    "Всичко тече, всичко се променя"

    Преди години комунистите ,биеха печати на жените с къси /според тях / поли .Късаха широките панталони на мъжете и дори ти настригваха защото носят дълги коси!
    Къде са сега тия хора! Просто изчезнаха ! И аятоласите и те ще се "наиграят"
  • 5 Косматия

    0 0 Отговор
    Муахахахахахахахахахахахахахахаххахахахахахахахахахахахахахаха!

    Тия са малумни бе мой!
    Запряли ги щото празнували заедно!!!

    Е нема такваз простотия да го е!!!
  • 6 гого

    0 1 Отговор
    как ще ги интегрирате тия талибани хахахахахахахахахахахахахахаха