Last news in Fakti

27 Юли, 2016 07:27 1 302 14

Американците убедени: Кремъл шпионирал демократите

  • сащ-
  • русия-
  • кремъл-
  • шпионаж-
  • демократи-
  • хакери-
  • разузнаване

US службите не са убедени дали целта на атаката е да повлияе на президентския вот

Американците убедени: Кремъл шпионирал демократите - 1
Снимка: БТА/ AP

Американските разузнавателни служби са заявили на Белия дом, че са „убедени“ в едно – руското правителство стои зад кражбата на имейли и документи от Националния комитет на Демократическата партия, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Разузнаватели обаче не са убедени дали кибератаката цели да манипулира предстоящия президентския вот през месец ноември, или е „рутинен“ кибершпионаж.

В лагера на демократите заявиха, че атаката е била извършена от руски хакери – с цел Доналд Тръмп да получи преднина на изборите.

Сред откраднатите от хакерите данни фигурирали и аналитични проучвания за претендента на републиканците за Белия дом.

Кибератака изправи настоящия държавен глава на САЩ Барак Обама пред труден дипломатически и политически избор – дали публично да обвини Владимир Путин, че стои зад атаката.

Подобно обвинение може да доведе до влошаване отношенията между Вашингтон и Москва – в момент, в който администрацията на Обама се опитва да постигне съгласие с Путин за прекратяване огъня в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодоров

    3 0 Отговор
    Демократите се държат като "кой ми .ра в гащите".
    Предлагам да изчакат края на годината и тогава за всички техни и световни негативи наведнъж да обвинят Путин и Русия. Така на ден по лъжичка не е интересно. А междувременно могат да се опитат да закрият "дружеството" си ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА.
  • 2 555

    3 0 Отговор
    Никой нормален в света не вярва на изявленията на Обама.
    Каквото иска това да си приказва-нали си заминават и той и неговите ,,демократи,,
  • 3 kcaniba

    3 1 Отговор
    Американците си имат мормонии, и вярват, че Христос е имал второ пришествия в Юта.
    Че извънземните редовно ги посещават.
    Че Елвис е жив!!
    Че спасяват света от германци,руснаци, китайци и извънземни!!!
    Че осама Бин Ладен е бил най големият злодей и е погребан дълбоко в океана!!!
    Че са кацали на Луната.....
    В какво още вярват американците??)))))

    Коментиран от #6

  • 4 перо

    3 0 Отговор
    Американците са извратени.
  • 5 Ivan

    0 3 Отговор
    Русия е примитивна и технологично изостанала държава ! Единственният начин да я забележат е като създава и поддържа тероризма в цял свят !!!
  • 6 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "kcaniba":

    учи се от американците те са трудолюбиви ,находчиви и прагматични затова и са номер едно в нашия свят.колкото повече се учиш от тях толкова по-успял човек ще бъдеш .щуротиите дето си писал обаче показват друго!

    Коментиран от #8

  • 7 Тодоров

    1 0 Отговор
    До коментар #5 от Ivan:
    Тук май си имаме "тролче". Иване, в кой свят живееш ?
    Не можа ли да измислиш по-голяма глупост ?
  • 8 Бай хой

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Десиииии, това навярно е една от поредните ти "истини".

    Като например как кремвиршите преди 1989година били боклуци а сега са супер. Как в магазините преди 1989година нямало никакви хранителни продукти, как тогава и сиренето и кашкавалът и саламът и луканките били боклуци и не ставали за ядене. Как тогава всички предприятия в България били фалирали а сега цъвти икономика и промишленост по западен стандарт. Как тогава Българите били избивани и дискриминирали а сега нацията цъфти и се разраства.

    Ужас, пий си редовно хапчетата и не се излагай.

    Време ти е да пропишеш от нов ник. И да започнеш да обвиняваш другите в раздвоение на личността.

    Коментиран от #9

  • 9 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    точно така полов, че и по-зле мани ,че бяха боклуци ,но и ги нямаше!та пак повтарям кремвишите като ги пускаха в магазина и работещите бягаха от работа за да си ги купят.сирене и кашкавал един вид когато ги има или наи-много два овче и краве :).сега не е цъфнало ни вързало щото вие не сте склонни към развитие и си останахте мързеливи и безхаберни мрънкялници квито си бяхте през соца,другите дето им се бачка и не реват и къщите им големи и колите им нови и хладилниците и банковите им сметки пълни.за вас остана чакането на партизаните ,скимтенето и надирането с пирон на съседските коли :)!все готини соц навици!за новите никове ти си спеца нали васко,баи хои и т.,н. та не прехвърляи своите пороци на мен.

    Коментиран от #10, #11, #12

  • 10 Goro Lafchi

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Кренвирш, не кремвирш. А това е най-смисленото,което си написал! Отивай да пълзиш по Козяк,за нови иструкции,третополово!
  • 11 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    А ве десо ти къде си живяла че аз такива работи не съм запомнил. Или такива са инструкциите от козяк.

    Ами и заплатата ми бе твърда и се изплащаше навреме, и данъците бяха 10 процента всичко.

    И с тая соц заплата се изхранхвах качествено, оставаха за почивка през лятото и за ски през зимата и вноски за жилище и автомобил.

    И това бе преди повече от четвърт век.

    Колко ти е акъла както казват идолите ти от анадола че да сравняваш тогава със сега. Няма как да обясниш на неукия колко неща пропуска.

    Вземи се пообразовай малко че и на козяк ценят повече по умните и по интелигентните. Особено като знаем че такива трудно се продават в робство.

    Коментиран от #14

  • 12 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Ха, милото ми То! С колко ника беше? Десислава Димитрова, Стоян Георгиев и сега с безименния ник. А на мен ми викаше аноннимен. Сложих си име и хоп Деска с ник без име. Мило анаеробно, как се казва това? Хайде в джакудзито шуши...
  • 13 Българче

    0 0 Отговор
    Бе много зле е било та зимата бехте на отворени прозорци че много топло!!! Пък сега размразявате тръби и спирате водата че щяла да замръзне! И ядете 20г бракувано месо от Ирландия пълно с антибиотици та ви пращат ушите! И после като ви заболи стомахът бягате в болницата ама ви казват че трябва да ви ОПЕРИРАТ и да ви извадат всички вътрешности за ваше добро пък и да може по здравна каса да се източи некой ЛЕВ!!!
  • 14 удо

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бай хой":

    А бе вие червените само портрета на бай тошо помните.Всичко друго сте забравили.