28 Юли, 2016 12:03 1 860 6

WikiLeaks пусна нова порция скандални записи от Демократическата партия на САЩ

  • сащ-
  • wikileaks-
  • демократическата партия-
  • записи-
  • скандал-
  • президентски избори-
  • демократи

Някои от съобщенията настояват бившият кандидат за президент Бърни Сандърс и неговите поддръжници да бъдат отстранени от надпреварата за президентския пост

WikiLeaks пусна нова порция скандални записи от Демократическата партия на САЩ - 1
Снимка АП/БТА

Сайтът за разследвания Wikileaks в сряда вечерта публикува 29 гласови съобщения на членове на националния комитет на Демократическата партия на САЩ. Сред тях има повиквания от неидентифицирани лица, които гневно критикуват бившия кандидат за президент Бърни Сандърс и влиянието, което той оказва върху партията, пише "Дойче веле".

Докато повечето от съобщенията са без значение, някои предизвикват силни опасения, че сърцето на Демократическата партия е било против Сандърс по време на процеса за взимане на решение, кой да бъде кандидатът на партията в предстоящите президентски избори.

Гласът в един от аудиозаписите не одобрява това, че Сандърс - който до миналата година беше независим член на Сената, обвързан с демократите - ще говори по време на националния конгрес на партията.

Друг е ядосан, че Сандърс подкрепя идеята да се даде роля в комисията на Корнел Уест, който веднъж нарече американския президент Барак Обама "талисман на олигарсите от Уолструйт".

Публикациите идват в средата на Националния коннгрес на демократите, на която Хилъри Клинтън беше официално обявена за кандидат-президент на партията.

Изтеклата информация, която има вероятност да разпали недоволство сред поддръжниците на Сандърс, които вече са бесни, след като WikiLeaks публикува 19 000 вътрешни имейли, които бяха част от кореспонденцията на членовете на националния комитет на партията. Имейлите показаха, че ядрото на Демократическата партия активно подкрепят Клинтън, въпреки обещанието си да остане неутрално. Това доведе до оставката на председателя на партията Деби Васерман-Шулц.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свобода

    1 0 Отговор
    Hillary - Killary ще довърши света...
  • 2 Иван

    0 1 Отговор
    Русия е примитивна и технологично изостанала държава ! Единственният начин да я забележат е като създава и поддържа тероризма в цял свят !!! Бърка се във вътрешните работи там където може да навреди !

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 3 ФАКТ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Иванчо-ако напишеш САЩ на местото на рашаните--коментарът ти ще е 100% истина...
  • 4 оставката на председателя

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Е, щом е технологично изостанала и примитивна, как се бърка във вътрешните работи на най-силната държава, контролираща целия свят?
    Кой е по-изостанал? Наистина ли вярваш, че бедна и примитивна държава ще има ресурси да обучава и въоръжава терористи? И ще си свалят собствените хеликоптери в Сирия от техните обучени джихадисти?!
  • 5 като гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Иванчо, днес не е Иванов ден, брато...попрекалил си с пиенето май...? Русия е широко понятие, повярвай! даже половината Московчани не знаят какво става в другият край на Русия, а да не говорим за обратното. терористи има навред, и навред се създават от??? - системата! да Систъм създава тероризма, повярвай. ннапример, толериращите кражбата на общински средства чрез обръчи от фирми и източването на парите, ощетява нас. ние не можем взе субсидия за бизнес и държавата губи. Като не развниваме бизнес, държавата изостава и става фалит. ама от алчни крадливи управници не можеш се оправи... тероризъм има и в Народното събрание на Република България. щом законодателите отказват ефективно наказание и то смъртоносно за крадци изнасилвачи, убийци от адреналин и фукария над невинни и разни трафиканти на хора проституция и органи, значи те подкрепят тероризма. значи са и съучастници до един. А в Русия има толкова народ, че няма как да няма тероризъм. но въпроса е, че Русия не е създала ИД или ДАЕШ, защото няма и интерес, а и това е вредно и за Русия. джихадистите са терористи за пари и пионки на други за създаването на диктатура навред. тези, които създадоха Райха, субсидират и джихадистите. Отделно, че мафиоти търгуват с тях и им дават оръжие и пари... но да обвиниш САЩ и Русия, че подкрепят ИД е като да обвиниш монахини, че играят в порноиндустрията. няма как всички в Русия и САЩ да подкрепят ДАЕШ... А и джихадистите трепят и американци и руснаци и едва ли министерството им ще толерира това. Не, че нашите не ни мачкат с директиви и пречки тук политици и не им пука за нас, но все пак не вярвам да си прав... Но е възможно и някой олигарх там да продава оръжие и на терористите? доста оръжие се продава по света и едва ли някой знае кои го препродават? тук вече частично може и да си прав, но това не е Русия, а единици... а наше оръжие се оказва в ръцете на терористите? как ли става това? Ами просто - продава се на ОАЕ, там някой го препродава на посредник той на терористите, турците също въртят някои играчи далавера, къде ли няма това? Много шибана е тая система - някой мафиот окъка нещата и изведнъж ни лепнат че всички сме виновни? някое добитъче резидив осъди Българиия в терористичният Страстбургски Съд по правата на Античовека, щото защитават резидивите често и повечето и всички плащаме така ли? така е, като имаме кукли на конци за кокал на постовете и вместо да теглят една м..на и на Страстбург и на останалите ни врагове им се дупят кланят и лапат милиони. Така става на практика...системата е сбъркана отгоре до долу... малцина са хора и все я духаме от мафиоти.
  • 6 като гост

    1 0 Отговор
    Иванчо, ето ти един пример, за мафиотски лобистки тероризъм и у нас. например, защо депутатите отказват да легализират проституцията и наркотиците като в Холандия? Ами защото ги е страх, да не би държавата да получава данъка, а сега отива в сводници и наркотрафиканти печалбата, те снасят на покровители чадъри сред ченгета и политици и парсата я прибират те самите. Ако обаче наркотика е легален, всеки койтоо продава ще плаща данъка на държавата... Оправдават се, че било антихуманно? А хуманно ли е нелегално да го продават и печелят и плащат рушвети на тях наркодилъри? който не иска няма да си купи. който иска ще си купи. Ако някой насила кара някой да взема дрога, разстрелва се и толкова! Ей така трябва да бъде, ала не е...? защо ли? та терористите са три вида - едните за отмъщение, другите по разни комерсиални цели - било халифат тирании райхове, било платени наемници за пари и третият вид някои садистични натури за забавление. терористи законотворци тук и по света има много, политици също много .меркел е терорисст от голям калибър - без да ни пита повика милиони имигранти като че е утях си? Ето, дори заради този терористичен акт, заслужава разстрел! ала секюритито не е на ниво май из цяла Европа? как ще спреш терористи когато политиците ти пповечето и често са такива? няма как...И затова взривовете продължават... те са следствие. не всички имигранти са бандити, но когато много са бандити, трудно е да прецениш кой какъв е сред непознати. някои с години не се проявяват за да извършат нещо зло после. А други невинни си патят, а са били добри хора. Страшен е света - системата е неправилно организирана - даваме власт над хора, които не са достойни и ни прецакват често. а от това застраховка няма.... Сори, нито САЩ нито Русия са виновни, за ДАЕШ! но и в САЩ и в Русия има кръгове, заинтересовани от ДАЕШ - разни оръжейни търговци, търговци на наркотици, убедени талибани и други. Всякакви има по света....