Last news in Fakti

28 Юли, 2016 13:18 2 070 3

Фетхулах Гюлен готви бягство от САЩ

  • фетхулах гюлен-
  • сащ-
  • турция

Турските власти смятат, че опита за преврат е бил готвен с десетилетия

Турското разузнаване е съобщило на властите, че проповедника Фетхулах Гоюлен може да избяга в САЩ. Това бе заявено от турския министър на правосъдието Бекир Боздак, цитиран от „Ройтерс“.

Според него Гюлен, който е сочен като организатор на опита за преврат в Турция, може да отиде в Австралия, Мексико, Канада, Южна Африка или Египет. Според Буздак той е подготвял опита за преврат в продължение на 40 години и планирал да се върне в Турция след метежа.

Според министъра на енергетиката Берал Албайрак 95% от турските граждани вярват, че Гюлен стои зад преврата. От 1999 г. Гюлен пребивава в Пенсилвания.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 след метежа

    0 0 Отговор
    "проповедница Фетхулах Гоюлен може да избяга в САЩ"

    Тя тая проповедница, нали от 1999г. живее в Пенсилвания?!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 като гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "след метежа":

    Ако постъпи като братя Галеви никой няма да го открие.... поне нашето Правосъдие не може...явно са на НЯКОЙ хора? Гюлен да проучи как са избегали официално през границата, след като вече са били осъдени, и може да се скрие дори в Белият дом и няма да го открият. Е, ФБР и СИА са всевиждащи, но за нашите явно трябват далекогледи като Хабъл? Иначе и тук да живеят няма да ги открият...
  • 3 Патето Яки

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "след метежа":

    Има правописна грешка явно. Този Тюлен не е проповедница а е проповедник с мустаци. Ако забегне значи си признава.