28 Юли, 2016 16:44 5 453 3

Турция изтеглила войниците си от гръцката граница

  • турция-
  • гърция-
  • изтегляне-
  • граница-
  • преврат

Споразумението за бежанците все по-застрашено

Турция изтеглила войниците си от гръцката граница - 1
Снимка: БТА/ AP

След проваления опит за преврат в Турция споразумението за бежанците с ЕС е все по-застрашено. Гръцките медии единодушно съобщават, че Ердоган е изтеглил всички войници, които са били стационирани по гръцката граница. 

Те е трябвало да предотвратяват преминаването на бежанци. На запитване турското външно министерство е отговорило, че паспортите на войниците са с изтекъл срок. 

Гръцкият вестник „Прото тема“ съобщава, че в правителствените среди в Гърция цари скептичност за това дали Турция ще върне войниците или ще ги замени. В. „Катемирини“ съобщава, че още на 21 юли Турция писмено е уведомила Гърция за изтеглянето. 

На призива на гръцките власти Анкара да реагира по-бързо засега няма отговор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    2 1 Отговор
    Някой вярва ли още на боко тиквата, че няма проблеми по границата с Гърция и Турция?
  • 2 агент08

    1 0 Отговор
    Много добре, даже чудесно! Ердоган ви го заби търи еврогейци! И най-много на наште ибрикчии! Продължавайте да му ближете г.за, предатели гнусни!
  • 3 Plovdiv

    0 0 Отговор
    Ами тогава стрелба на месо срещу тая паплач и това е!
    И всички президенти и премиери в Европа (без тези на Унгария, Чехия, Полша и Русия) да се махат, начело с нашите идиоти, дето ни баламосват, че уж по границата "нямало проблеми". А меркел, оланд и лювен да бъдат обесени с главата надолу!!!
Новини по държави: