28 Юли, 2016 17:02 2 017 11

Ердоган кани Путин на футбол

  • реджеп ердоган-
  • владимир путин-
  • русия-
  • турция-
  • футбол-
  • среща

Турция и Русия ще изиграят приятелска среща в Анталия в края на месец август

Ердоган кани Путин на футбол - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган ще покани руския държавен глава Владимир Путин заедно да изгледат футболен мач, съобщи „Дейли Сабах“.

Турският национален тим ще се изправи срещу „Сборная“ на 31 август в приятелска среща, която ще се изиграе в Анталия.

Ердоган ще покани Путин като част от усилията на Анкара да стопли отношенията си с Москва, които претърпяха крах след свалянето на бомбардировача Су-24 през месец ноември.

Факти.бг припомня, че на 9 август турският президент ще лети за Санкт Петербург, където ще се срещне с Владимир Путин.

Това ще е първата среща между двамата лидери след свалянето на руския самолет. В края на месец юни Ердоган поднесе своите извинения на Путин, с което се постави началото на нормализиране двустранните отношения между двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 1 Отговор
    Хаха!-на бат Бойко прийомите!Представям си при пряк двубой за топката между двамата как нисичкия Путин ще лавира между краката на дългия Ердоган...Естествено накрая "високият" гост ще победи безапелационно с 5:0 и двамата ще седнат удовлетворени на "рахат локум" и "новоприятелска" раздумка.
  • 2 КГБ

    1 1 Отговор
    Бе то и МАРАДОНА беше нисичък ма стана легенда! Може да си висок но с КУХА ДАМАДЖАНА може само да се катериш по палмите и да береш банани!

    Коментиран от #3

  • 3 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "КГБ":

    И Меси, и Меси.
  • 4 като гост

    2 0 Отговор
    Смееш се, но Ердоган е Хитър и гледа интереса и своя и на Турция. И му е ясно, че Русия е ключов фактор в света и е по-добре приятел или в добри отношения, с Путин, отколкото скарани. а ние какви ги вършим? плевнелиев буквално почти обяви война на Русия, с мерака си за специален Черноморски съюз и флот, за борба с Русия. И това ми бил Президент на България? при това лъжедемократ и демагог - не ни имат за нищо освен за данъкоплатци на практика. А един нормален Президент би стоплил отношенията и би проявил повече взаимоизгодни инициативи, отколкото нашият както плюе Русия и приглася на кой ли не срещу нея? ненапразно му викат в нета "ирландска пастирка" - буквално прилича, лае срещу Русия, а през соца величаеха и Живков и КПСС и кой ли не, за да са добре и на постче? ей такива сриват всичко добро и предците ни. Ердоган може да е диктатор, но поне проявява ум, а ние сякаш все ни мъкнат срещу нашето добро нашите политици? Ето, да речем и сега - вместо да излязат коректно пред ЕК и да кажат - имаме договор с Атомекспортстрой за строежа на АЕЦ Белене. Ако не го построим плащаме неустойки и губим. Ако го построим пак губим заради надутите комисионни на местните ни преговарящи... само дотук в изкопа са наляти над 2 млрд. а колко глътнаха съветници по няколко пъти да преценят дали е зигоден проекта това не се казва...? И да поставим въпроса на ЕК - не ни позвнолявате да строим, тогава ни помогнете с парите, за да платим неустойката! Ала няма българи - ченгеджийницата охранява обратни и запалянковци вместо да сритат тия крадливи и вредни политици. И за чеп не стават да опазят нас и България. за 28 години вече що ни закопаха политиците, а тия си нзеват кокалчето и ги гледат и им козируват. няма с такива Бълргария - нямат морала на прабългарите. Ония ако някой баил, багаин, .-...излъже и го надяваха на копие. а сега? Сега сякаш ги избират политиците по надлъгване и демагогия? Ердоган не го упреквай, той си гледа интереса. А от тази сделка печели и Турция и Русия - ако построят Турецкий поток, руснаците ще си продават газта, а турция ще стане газов център. Е, кой губи? Ние естественно защото винаги сме надупени към губещото. Абе спирам да коментирам гадии ми се от ченгета магистрати политици вече. това не са българи. това са служители за кокал и лапачка. няма ги ония като Кубрат и Тервел. сега тия не са българи. Уморих се да плюя политици - само и само да спрат да ни цакат. Но не спират. Те ще ни довършат малко по малко. но един ден печалбата им в пари няма да е от значение. Защото ще дойдат съществата от Съда. а те не признават пари злато пост. те убиват лъжците и демагозите. Тогава ако не тия ако не са живи децата им ще платят. С живота си. По Божиите Закони е така. Греховете на бащите падат върху децата - и в Светото писание е написан така. ...
  • 5 стоян георгиев

    1 2 Отговор
    путиновистите сега се чудят кво да кажат ,след като лидера им отново ги финтира с тези братски целувки с доскорошните джагали,резняци,цигани,маимуни и т.н.та нека почне лизането там дето до вчера се плю сега!полов и компанията почваите!

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 6 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Последно как ти е името и как да се обръщаме към същество като теб?
  • 7 Goro Lafchi

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Пълзащото по Козяк, защо не се скриеш някъде! Къде има протурски партии? Кой полктик се кри в турско посолство? Къде има служители на турския дианет ръководещи дадена религия в чужда държава? Ти ли ще говориш за лизане и плюене! Някой на някого се е навел, ама това не е Путин! Помня ти патоса при сваляне на самолета. Сега-ауууу, тия двама диктатори се събраха! Събраха се и познай за коя държава това е лошо?

    Коментиран от #9, #10

  • 8 абе ТО

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    десо-стояне-"ТО"....Абе чудя се защо получавате парите си от Козяк-след като неможете и да тролите нормално......---Няма никакви """"отново ги финтира с тези братски целувки с"""""--на Путин с Ердоган----А феса отва в Кремъл със стойка Г-това е истината.Сега Путин ще го клати както си иска и Ердоган ще се съгласява със всякакви договори поискани от руснаците.Това не са прегрътки--това е голямат политическа игра на Путин-във която спечели всичко което му трябваше....Ама то трябва да се мисли поне малко и да се следи хронологията на събитията --но явно трансгендерите немогат въобще да мислят.......
  • 9 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Goro Lafchi":

    Аааа, нека лиже, нека и да плюе ако е сухо....
  • 10 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Goro Lafchi":

    патос не е правилната дума,а еуфория.от козяк изпаднахме в еуфория след падане на руския самолет :)!само че тва не промени мнението ми за ердоган ,като за диктатор подобен на путин,но в случая с падането на самолета бе в правото си да го свали след многократните руски провокации.днес обаче като ви чета коментарите се късам от смях как след лапането на пордната руска пръдня се преобразувате от хулители на турция и ердоган във фенове :)!голям смях.харесват ми и коментарите ви ,щото показват че съм ви уцелил точно където трябва!

    Коментиран от #11

  • 11 димо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    може ли по разумни коментари да пишеш ....
Новини по държави: