29 Юли, 2016 07:35 812 0

В МВФ неадекватни при кризата в Гърция

  • мвф-
  • кризата-
  • гърция

Това показва вътрешен одит на организацията

Международният валутен фонд е бил неподготвен за дълговата криза в Европа през 2010. Той е закъснял да настоява за дългово облекчение за Гърция при изплащането на нейните задължения, съобщи „Катимерини“.

Според вътрешен одит на институцията там са игнорирали признаците за предстоящата криза и са направили решителни грешки  относно Гърция. От МВФ не са настояли за облекчаване на дълга на Гърция още през 2010 г., въпреки, че голяма част от персонала е смятала това за необходимо.

Смята се, че Фондът е надценил способността на региона да се справя с различни проблеми. Смята се, че организацията е пожертвала своите умения и способност да представи реална оценка на ситуацията, като се е присъединила към ЕЦБ и ЕК за съставяне на общ спасителен план.

Преценява се,  че под натиска на ЕЦБ, Фондът се е забавил да окаже натиск за преструктуриране на дълга на Гърция. Това организацията се опитва да прави през последната година.

Решенията за предотвратяване на кризата са се оказали  неустойчиви на фона на краха на икономическата икономика. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: