Last news in Fakti

29 Юли, 2016 13:29 2 309 1

Русия не е алтернатива на НАТО за Турция

  • турция-
  • нато-
  • русия

Мевлют Чавушоглу заяви,че армията става по-ефективна в борбата с ДАЕШ

Русия не е алтернатива на НАТО за Турция - 1
Снимка: БТА/AP

„Отношенията на Турция с Русия не са алтернатива на тези с НАТО и ЕС“. Това бе заявено от турския външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от The Fiscal Time.

Така той успокои притесненията на западните сили, че Анкара може да преориентира външната си политика към Москва.

„Ако американците се притесняват, че борбата с Ислямска държава е била отслабена, заради чистката в турската армия, аз ще ги успокоя. Точно обратното. Сега армията е пречистена и по-надеждна. Тоест е и по-ефективна в борбата с Ислямска държава“, заяви Чавушоглу.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 1 Отговор
    Те най-накрая руснаците ще им разкажат тотално играта на рязаните. Не се заблуждавайте от позатоплените отношения напоследък, при следващия курвенски номер на турците(а бъдете сигурни че такъв ще има)бай ви Путя направо ще ги изпържи в собствен сос.
Новини по държави: