Last news in Fakti

29 Юли, 2016 19:00 1 794 2

1000 мигранти са достигнали Италия през последните 3 дни

  • италия-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • африка-
  • средиземно море-
  • информационна кампания

Над 3000 души са загинали в опит да прекосят Средиземно море

1000 мигранти са достигнали Италия през последните 3 дни - 1
Снимка АП/БТА

Около 1000 имигранти от Северна Африка са пристигнали в Италия през последните три дни, съобщи Евронюз.

Само през изминалото денонощие италианските власти са спасили повече от 600 мигранти в Средиземно море, съобщи в петък италианският флот.

Три кораба на италианските военноморски сили са засекли 6 лодки, натъпкани с мигранти. Спасителните операции по търсенето и прибирането на хора от водите продължават, се казва още в изявлението.

Италия остава на първа линия на мигрантскaта криза вече трета поредна година. С настъпването на лятото, пристигащите към Италия мигранти се увеличиха. В четвъртък италианската брегова охрана съобщи в Туитър, че 1095 души са били спасени в морето.

Повече от 251 000 имигранти са пресекли Средиземно море от началото на годината, като по-голямата част от тях пристигнат от Африка.

Тази седмица италианското вътрешното министерство започна информационна кампания, която има за цел да обезкуражи кандидат-имигрантите от Африка да предприемат дългото и опасно пътуване към Европа.

Видеото, което е записано на английски, френски и арабски, предупреждава за опасностите, с които мигрантите биха могли да се сблъскат.

Международната организация по миграцията (МОМ), която финансира проекта, днес заяви, че повече от 3000 души са загинали в опит да прекосят Средиземно море тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИКНОЧА

    1 0 Отговор
    ПРЕДЛАГАМ- ПУКАИТЕ ИМ ЛОДКИТЕ В НЕОТРАЛНИ ВОДИ . КОИТО ДОПЛУВА ДО БРЕГОВЕТЕ ДА МУ БЪДЕ ДАДЕН СТАТУТ НА БЕЖАНЕЦ.
  • 2 Kirov

    1 0 Отговор
    Само аз ли не виждам жени и деца на лодката ....
Новини по държави: