30 Юли, 2016 11:50 1 137 0

Борис Джонсън на почивка в Халкидики

  • халкидики-
  • гърция-
  • борис джонсън-
  • почивка

Бившият кмет на Лондон кацна в Солун в петък

Британският външен министър и бивш кмет на Лондон Борис Джонсън пристигна в северния гръцки град Солун в петък, заедно със семейството си, съобщи в. „Български новини“.

Джонсън избра да прекара лятната си почивка в европейски град, въпреки че е бе сред най-отявлените поддръжници на кампанията за Brexit.

Британският политик пристигна в Солун около 11:30 ч., за да се отправи към Халкидики, където ще прекара лятната си почивка.

През годините Борис Джонсън многократно е изразявал антипатиите си към Гърция. Нещо повече, той винаги е бил противник и критикар на Гърция. Когато беше попитан за намаляването на дълга на страната той отговори, че „Гърците трябва да изоставят еврото, без никакво съмнение. Бедни хора. И те ще напуснат в края на краищата. Ако отпишем дългът им, какво ще кажем на всички други страни, които преминаха през мизерията?“. Това са само част от изказванията му по адрес на Гърция.

Освен това, настоящият външен министър на Обединеното кралство е голям противник на кампанията за връщането на мраморите от Партенона, които се намират в Британския музей. Когато Джордж Клуни призова за тяхното връщане на Гърция, британския политик сравни известния актьор с Адолф Хитлер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: